вівторок, 29 вересня 2009 07:15

Перша дружина Петра Симоненка судиться із другою

"Петро Симоненко залишив свою дружину Світлану майже без нічого. Вона змушена якось жити на 890 гривень пенсії, яку їй нарахували", — каже Сергій Глазьєв, 45 років, представник екс-дружини лідера Компартії Світлани Симоненко.

Минулої п"ятниці Глазьєв прийшов на засідання у столичний Печерський райсуд. У невеликій залі навстіж відчинене вікно. У приміщенні гуляє вітер. На трьох довгих дерев"яних лавках сідає четверо журналістів. Їх провів представник Світлани Симоненко. Адвокат Оксани Ващенко 43-річний Іван Шкрум запізнюється на 2 хв. Суддя Сергій Вовк робить йому зауваження. Позивача і відповідача на засіданні немає.

Розглядається позов Світлани Симоненко, 57 років, до радіожурналістки 31-річної Оксани Ващенко, яка в січні народила головному комуністові доньку. Світлана Володимирівна вимагає, аби нова дружина Петра Симоненка спростувала неправду, яку в лютому розповіла трьом газетам.

Йшлося, нібито Світлана Симоненко знала, що її чоловік останні два роки жив із Ващенко і не заперечувала проти його переїзду до коханки. Також, що Світлана Володимирівна 35 років ніде не працювала та жила за рахунок свого чоловіка, через це у сім"ї Симоненків були сварки. Також, що народження дитини в січні цього року у Ващенко та Симоненка було запланованим.

— Ми вимагаємо спростування цієї інформації, — наголошує Глазьєв. — Світлана Володимирівна не знала про Ващенко до публікацій у пресі.

— Ми заперечуємо, — відказує Шкрум.

— Чи можлива мирова угода? — запитує суддя.

— Тільки якщо в добровільному порядку відповідач спростує неправдиву інформацію, — відказує Глазьєв.

Однак Шкрум не погоджується. Проглядає роздруківки інтерв"ю Ващенко. Глазьєв вимагає, аби в цих газетах за власний кошт вона опублікувала спростування. Суддя вирішує залучити до справи журналістів, яким Ващенко давала інтерв"ю. Їх допитуватимуть.

— Розгляд справи переноситься на 17 листопада із залученням нових свідків, — каже суддя Вовк.

— Це щоб довше повідкладати розгляд, — обурюється в коридорі адвокат Симоненко.

Нарікає на Шкрума, який є представником Петра Симоненка у судах. За його сприяння Світлана Симоненко після розлучення нічого від колишнього чоловіка не отримала, стверджує Глазьєв:

— Ми подали два позови: про стягнення із Петра Миколайовича половини зарплати з січня до травня — це час, коли юридично Петро Миколайович і Світлана Володимирівна були одружені. Його зарплата за ті п"ять місяців була близько 77 тисяч. Вона йому дзвонила, зустрічалася, писала. Нам відмовили, бо нібито відносини Симоненків припинилися два роки тому. Петро Миколайович залишив її майже без засобів для існування. Вона навіть змушена була переїхати з їхньої дачі в Кончі-Заспі в меншу, бо бракує грошей.

Зарплата за 10 років — це два мільйона гривень

Другий позов — стягнення із Симоненка аліментів у розмірі половини зарплати. Однак за законом, якщо непрацюючий пенсіонер має понад 490 грн пенсії, йому не повинні виплачувати аліменти, зазначає представник Світлани Симоненко. А у неї — 890 грн.

— Насправді, Петро Миколайович пропонував Світлані Володимирівні свою зарплату за 10 років наперед, аби відмовилася від будь-яких позовів, але вона не погодилася, — розповідає Глазьєв.

За рік Симоненко отримує близько 200 тис. грн зарплати. За 10 років — це 2 млн грн.

Симоненки прожили у шлюбі 35 років

Петро Симоненко почав зустрічатися зі своєю першою дружиною Світланою ще в школі. Якось зізнавався, що закохався, коли вона виграла у нього в шахи. Побралися за п"ять років. Протягом 35 років подружнього життя в них народилися сини Андрій та Костянтин. Мають двох онуків — 9-річного Володимира та Єлизавету, 5 років.

— Моє рішення розірвати шлюб було неспонтанним. Світлані Володимирівні було давно відомо це, причому задовго до мого знайомства з Оксаною, — пояснював Симоненко. — Я зробив усе, щоб розв"язати наші сімейні проблеми цивілізовано, тобто у родинному колі, без судових скандалів. Про це її просили й діти.

Однак дружина Симоненка запевняє, що Петро Миколайович про розлучення нічого не говорив. Торік зібрав речі та пішов. А за кілька місяців утретє став батьком.

Зараз ви читаєте новину «Перша дружина Петра Симоненка судиться із другою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі