середа, 07 листопада 2007 18:56

Партія регіонів проти "п"ятирічки за три роки"

  Олександр Пеклушенко: ”Без нас перше засідання Ради проводити не можна”
Олександр Пеклушенко: ”Без нас перше засідання Ради проводити не можна”

Учора й позавчора представники Партії регіонів ігнорували засідання робочої групи з підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради.

— Для того щоб бути в процесі, потрібно дотримуватися процедури, — розповідає "ГПУ" 53-річний представник "Регіонів" у робочій групі Олександр Пеклушенко. — Якщо наші колеги вже зареєструвалися у ЦВК й отримали тимчасові посвідчення народних депутатів, то ми цей процес ще не завершили. Коли все зробимо, одразу прийдемо і працюватимемо разом з усіма.

А коли це станеться?

— В установлений законом термін до 16 листопада всі будуть зареєстровані. Тоді ми обов"язково візьмемо участь у підготовчій групі.

Але ж перше засідання має відбутися через 30 днів після оприлюднення результатів виборів. Що буде, якщо Рада не збереться до 26 листопада?

— Збереться. Ми встигнемо за цей час усе зробити.

Юлія Тимошенко звинуватила Партію регіонів у затягуванні процесу, аби зберегти свій уряд і продовжити в тіні ділити майно держави. Як ви сприймаєте такі звинувачення?

— Що хоче, те хай говорить. Це її право, — після короткої мовчанки говорить "регіонал". — Із нашої сторони не буде ніякої реакції.

Чи готові ви в подальшому йти на компроміс із БЮТом та блоком "Наша Україна — Народна самооборона" для того, щоб пришвидшити роботу групи?

— Робота підготовчої групи і парламенту в цілому — це завжди процес діалогів та компромісів. Усе, що буде пов"язане з інтересами держави й виборця, завжди знайде розуміння з нашого боку. Навіть якщо ініціатива буде зі сторони опонентів.

Тимошенко заявила, що Верховна Рада проведе перше засідання, навіть якщо Партія регіонів не прийде на нього. Мовляв, у демократичній коаліції є 228 нардепів...

— Я вже сказав, що вона має право говорити все, що хоче! — перебиває і підвищує голос Пеклушенко. — У мене немає бажання коментувати те, що вона говорить. Глибоко переконаний, що без нас проводити засідання не можна — і крапка.

Чому?

— Читайте Конституцію, — каже Пеклушенко. Потім додає: — Сюди входить політична складова. А взагалі-то, тема "п"ятирічки за три роки" вмерла ще шістнадцять років тому. Ми, як партія, не порушили жодного пункту, жодного терміну. Кому ж хочеться пройти "п"ятирічку за три роки" — будь ласка, назад у КПРС.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів проти "п"ятирічки за три роки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі