середа, 11 лютого 2009 17:46

Пам"ятник французьким туфлям глави уряду відкрили у Чернівцях

Присвячений прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко міні-пам"ятник відкрили у вівторок у Чернівцях. Його автор — місцевий скульптор Анатолій Федірко, 50 років.

У стіну магазину "Букініст" на вул. Головній він вмонтував дерев"яну полицю. На ній у ряд виставив дві пари туфель і один чобіт — моделі кінця 1970-х. Федірко виліпив взуття з гіпсу за зразком французького дизайнера Луї Віттона. Каже, саме так він бачить керівника уряду.

— Це інсталяція світового ім"я взуття пана Віттона, яке жінку робить жінкою, — каже скульптор. — До того ж вона може будь-коли зняти туфлі й пригрозити ними. Це важливий нюанс рівності статей.

Федірко навмисне провів презентацію пам"ятника напередодні 14 лютого — Дня закоханих. Мовляв, ставиться до Тимошенко, як до богині.

На фасаді цього ж будинку висять іще дві роботи Федірка — міні-пам"ятник екс-спікерові Арсенію Яценюку та барельєф письменнику Юрієві Андруховичу.

На вул. Головній жвавий рух транспорту і пішоходів. Перехожі зрідка зупиняються біля "Букініста".

— Та тут ще бракує одягу. Прем"єрка що день, то все інша — чорна, біла. Хай накинуть якусь сукню — буде справжня Тимошенко, — сміється чернівчанка Галина, 54 роки.

52-річний Сергій Гавриленко ледь не лається. Він торгує куртками на Калинівському ринку.

— Та ви знаєте, у кожному селі є свій юродивий. От у Чернівцях це Федірко. Ото якусь нісенітницю придумає і роздуває її на пів-України, — каже сердито.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник французьким туфлям глави уряду відкрили у Чернівцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі