понеділок, 22 лютого 2010 22:25

"Пайки на зоні дають, а ми — продуктові набори"

Автор: фото: Наталія ВІСИЧ
  Приймальня Блоку Черновецького у Полтаві розташована за 200 метрів від залізничного вокзалу Полтава-Київська на вулиці Кондратенка, 8. Тут надають безкоштовну юридичну консультацію і роздаватимуть продукти малозабезпеченим полтавчанам
Приймальня Блоку Черновецького у Полтаві розташована за 200 метрів від залізничного вокзалу Полтава-Київська на вулиці Кондратенка, 8. Тут надають безкоштовну юридичну консультацію і роздаватимуть продукти малозабезпеченим полтавчанам

Київський міський голова 58-річний Леонід Черновецький відкриває громадські приймальні в областях. Наприклад, на Полтавщині таких чотири — в обласному центрі, містах Кременчуці, Миргороді, Лубнах. У Полтаві приймальню розмістили біля Київського залізничного вокзалу.

— Он, диви — Черновецький уже до Полтави добрався, — махає жінка років 50-ти на метрову вивіску. На ній слова "блок" — червоні, а "Леоніда Черновецького" — чорні.

— Мабуть, до місцевих виборів готується, — відказує інша.

Приймальня займає кімнату 20 кв. м. У приміщенні чотири столи. Нараховую семеро людей. Серед них — і працівники, і відвідувачі. Записуюся на юридичну консультацію.

— На роботу агітатором візьмете? — питаю в жінки, яка підходить до мене.

— Та пізно вже, набрали.

Мене вислуховує юрист Юрій Нізовцев. Розповідаю про бабусю, в якої в будинку зламався ліфт. Жителі всім під"їздом хочуть судитися. Чоловік обіцяє проконсультувати родичку безкоштовно.

— Це все до виборів робите? — цікавлюся.

— Ні, не до виборів. Надаємо гуманітарну та юридичну допомогу за сприяння Черновецького.

— Пайки роздаватимете?

— Пайки на зоні дають, а ми — продуктові набори. Видаватимуть за місцем проживання. Складаються списки. У Полтаві включимо до 100 тисяч людей.

— Зараз будуємо систему приймалень, — розповідає Микола Мащенко, 61 рік, керівник громадської приймальні Блоку Черновецького в Полтаві. — Надаємо юридичну консультацію. Переписуємо жителів міста, які потребують допомоги. Наш контингент — пенсіонери, незалежно від рівня доходів, інваліди, учасники бойових дій, багатодітні сім"ї, одинокі матері. Із березня почнемо роздавати соціальні пакети (продуктові набори. — "ГПУ").

У набори вкладатимуть пшоно, гречку, рис, макарони

У набори вкладатимуть пшоно, гречку, рис, макарони, олію, рибні та м"ясні консерви, плитку шоколаду, розповідають у приймальні.

— Чого ще треба, щоб людині місяць-другий протриматися? — говорить Мащенко. — У Києві по п"ять-шість разів на рік роздають. Це системна допомога. Не так, як дехто: дав перед виборами і забув. Ми будемо старатися хоча би пару разів дати. Якби всі 56 партій роздавали продукти бодай раз на рік, наші пенсіонери стали б підприємцями — продавали б надлишки на базарі.

На інтернет-сайті Блоку Леоніда Черновецького зазначені контактні телефони. Усі вони належать Київській міській державній адміністрації. Люди, які відповідають на дзвінки, відмовляються розповісти про мережу приймалень.

Працівники полтавської приймальні кажуть, що подібні структури вже є у Львівській, Сумській, Київській, Полтавській, Кіровоградській областях, Криму.



43


СТІЛЬКИ депутатських мандатів має Блок Леоніда Черновецького у Київраді. На виборах 25 травня 2008 року він набрав 30,12% голосів киян. Усього в Київраді 121 депутат.

Столичні пенсіонери та малозабезпечені отримують продуктові набори від Леоніда Черновецького. Почали їх роздавати ще до того, як Черновецький став мером.

Зараз ви читаєте новину «"Пайки на зоні дають, а ми — продуктові набори"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі