середа, 27 червня 2018 07:50

Олег Сенцов може впасти в кому

Автор: www.112.ua
  Олег Сенцов відмовився писати російському президенту Володимирові Путіну прохання про помилування
Олег Сенцов відмовився писати російському президенту Володимирові Путіну прохання про помилування

41-річний громадянин України Олег Сенцов 45-й день голодує у колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі Тюменської області РФ. Відмовився від зустрічі з консиліумом лікарів. Росіяни не показують його фото чи відео.

Востаннє українського політв'язня бачив адвокат 44-річний Олег Дінзе 22 червня:

— Олег не писатиме президенту Путіну прохання про помилування. Він переважно лежить, бо почалися проблеми з нирками і серцем. Зараз йому вливають по 3–4 літри різних рідин через катетер. Усі вени Олега поколоті після попередніх процедур.

Сенцова затримали 11 травня 2014 року в окупованому Сімферополі працівники Федеральної служби безпеки РФ. Звинуватили в тому, що він планував влаштувати теракт. 25 серпня 2015‑го Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018-го Сенцов оголосив безстрокове голодування.

13 червня до Росії поїхала уповноважена Верховної Ради з прав людини 57-річна Людмила Денісова. Планує провідати українських політв'язнів. На 26 червня її не пустили до жодного.

— Інформація про стан Олега Сенцова та Володимира Балуха суперечлива, — каже Денісова. — У відеозв'язку з Олегом відмовили. Фото не дають. Російська сторона постійно переконує світ, що з ними все гаразд. Але підтвердження цього нема.

— У тому виді голодування, який оголосив Сенцов, 48-й день вважають критичним, — каже 62-річний Олексій Венедиктов, головний редактор радіостанції "Эхо Москвы". — В організмі починаються незворотні зміни.

48-й день припадає на суботу 30 чер­вня.

— Такі зміни починаються після трьох тижнів голодування, — каже лікар-дієтолог Марія Прийма, 30 років. — Тіло страждає від самоотруєння — йому бракує рідини, щоб виводити шлаки. Виникає загальна слабкість, людині постійно жарко або холодно. Недостача кальцію порушує діяльність опорно-рухової системи, атрофуються м'язи, внутрішні органи, виникає параліч. Падає зір і слух, можливі галюцинації.

Кожна людина має свій ресурс. Незворотні зміни настають у момент, коли для загального життєзабезпечення організм починає "їсти" серце, печінку, нирки. Порушуються системи обміну, накопичуються шлаки й солі, які впливають на центральну нервову систему. Людина може впасти у кому в будь-яку мить. І — не вийти з неї.

Навіть якщо людина виходить із голодування, печінка й нирки можуть не працювати. Завмирає обіг крові, що шкодить серцю, слабне дихання. Відмирають ендокринні, сальні, потові залози. Зростає вразливість до інфекцій — імунітету немає. Випадає волосся, виникають різкі запаморочення. Може початися дистрофія.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов може впасти в кому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі