середа, 30 травня 2018 07:15

Олег Сенцов голодує 17-й день

Український політв'язень 41-річний Олег Сенцов голодує 17-й день. 28 травня погодився на підтримуючу терапію, повідомили у Федеральній службі виконання покарань Росії.

Олег Сенцов перебуває у тюрмі "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області, за Північним полярним колом. Про голодування заявив 14 травня. Відтоді п'є тільки воду.

При підтримуючій терапії пацієнтові вводять глюкозу, аби забезпечити нормальну роботу мозку.

— Можуть штучно поповнювати вміст білка й амінокислот в організмі, — пояснює ендокринолог зі Львова Лариса Паршина, 43 роки. — При нестачі їжі організм переключається на білок як на джерело отримання енергії. Амінокислоти з м'язів переробляються на глюкозу для мозку. Починається дистрофія.

25 травня на знак солідарності із Сенцовим оголосив голодування затриманий у РФ українець Олександр Шумков.

Гурт "Даха Браха" під час виступу 25 травня у фан-зоні Ліги чемпіонів розгорнув банери "Звільніть Сенцова" та "Звільність заручників Кремля".

Опівночі того ж дня посольство РФ у Києві за допомогою проектора підсвітили язиками полум'я і показали на ньому портрет Сенцова.

28 травня в центрі Нью-Йорка на Таймз Сквер активісти вдяглись як арештанти, сиділи та лежали на асфальті, тримаючи в руках пісочні годинники.

Організовані українською громадою акції під посольствами РФ відбулись у Португалії та Фінляндії. У Москві поліція затримала учасницю одиночного пікету. Її отрафували на 5 тис. руб. — 2,1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов голодує 17-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі