середа, 12 липня 2006 18:42

"Ну ты мне попрыгаешь под асфальтом"

Депутати Верховної Ради билися й сварилися і раніше. Причини були різні.

16 квітня 1997 року рухівець Павло Мовчан з парламентської трибуни порадив прогресивному соціалістові Володимиру Марченку не плутати дружину з товаришем по партії — натякнув на Наталію Вітренко. Після цього в кулуарах Марченко боксерським ударом звалив його з ніг. Коли той упав, підбігла Наталя Вітренко:

— А это от меня, бандеровец недобитый!— ударила його сумочкою по голові.

Бурхливо реагував на образи і Михайло Бродський. 11 вересня 1999 року він усівся був на президентське місце. Ярослав Кендзьор сказав на те, що в ізраїльському кнесеті будь-хто у крісло президента не сяде. Бродський підбіг до Кендзьора і наплював йому на піджак.

12 грудня 2002 року Григорій Суркіс у залі парламенту ляснув Юлію Тимошенко по... м"якому місцю. Щоправда, інші стверджують, що це був лише штурхан ліктем. У будь-якому разі, високий каблук Юлії Володимирівни залишив на туфлі Суркіса глибокий слід. Депутат потім скаржився, що лідерка "Батьківщини" зіпсувала йому єдині нові черевики, які він зміг узути.

Тоді по-джентльменськи вступився за Юлію Володимирівну її колега по фракції Степан Хмара. Він облаяв Суркіса і плюнув йому в обличчя. Не влучив, але Суркіс розлючено сказав: "Ну ты мне попрыгаешь под асфальтом!".

Від Суркіса отримав ляпаса навіть миролюбний Леонід Черновецький. Це сталося 22 грудня 2003 року. Кажуть, що власникові київського "Динамо" не сподобалося, що сказав про нього нинішній мер Києва під час свого виступу. Черновецький тоді здачі дати не встиг: Суркіс заховався за спинами своїх однопартійців.

23 жовтня 2004 року, у розпал президентської виборчої кампанії, з "нашоукраїнцями" бився нардеп Нестор Шуфрич. Це сталося у коридорах ЦВК — телекадри бачила вся країна. Шуфричу роздерли светра.

Зараз ви читаєте новину «"Ну ты мне попрыгаешь под асфальтом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі