четвер, 11 листопада 2010 09:58

"Ніяких перевірок, обшуків не буде"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Міністр економіки Василь Цушко (зліва направо), перший віце-прем’єр Андрій Клюєв та віце-прем’єр з економічних питань Сергій Тігіпко перед засіданням уряду 10 листопада
Міністр економіки Василь Цушко (зліва направо), перший віце-прем’єр Андрій Клюєв та віце-прем’єр з економічних питань Сергій Тігіпко перед засіданням уряду 10 листопада

Машина міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка заїжджає на подвір'я уряду перед ранковим засіданням Кабміну в середу. Водій маневрує двором і намагається припаркуватися навпроти центрального входу до будівлі. Але там уже стоїть ряд дорогих авто. Звертає вбік і зупиняється. Охоронець міністра біжить попереду і відчиняє перед Присяжнюком вхідні двері. Той швидко заходить.

На сьомому поверсі збираються урядовці.

— А сколько на часах? — штовхає ліктем головного міліціонера 55-річного Анатолія Могильова міністр освіти й науки Дмитро Табачник, 56 років.

— 10 ноль два, — каже той.

— Ну, пока Яныча нет, отойду, — підводиться з місця Табачник і підходить до крісла першого віце-прем'єра Андрія Клюєва. Щось шепоче йому на вухо.

Журналістів тим часом просять вийти на кілька хвилин із сусіднього прес-центру, через який на засідання зазвичай проходить прем'єр 62-річний Микола Азаров.

— Шановні члени уряду! — голосно говорить при вході до зали міністр Кабміну 54-річний Анатолій Толстоухов. За ним іде насуплений Азаров. Несе п'ять сторінок виступу, набраних дрібним шрифтом.

Табачник намагається швидко сісти на своє місце, але не встигає. Випростовується і притискається до стіни, щоби пропустити прем'єра.

Той починає розповідати про свій візит до Австрії та обіцяє безперебійне постачання газу до Європи. Називає протести бізнесменів стосовно Податкового кодексу безпідставними:

— Ці люди, яких змусили зображувати протест, та їх господарі Податкового кодексу в очі не бачили. Опоненти кажуть, кодекс знищить малий бізнес. Це брехня. Говорять, плата за патент збільшується в п'ять–десять разів — брехня! Штрафні санкції збільшуються — брехня! Кажуть, що вводять нові види перевірок — брехня! Ніяких перевірок, обшуків не буде.

За зачиненими дверима міністри засідають годину. Розглядають із десяток питань. Серед них проект закону про відповідальність за порушення законодавства із захисту персональних даних, про національну програму інформатизації.

Ну, пока Яныча нет, отойду

Після засідання виходить Толстоухов. Каже, нічого не знає про те, що скоро в уряді з'явиться жінка. Хоча днями Азаров заявив про це. Ходять чутки, що місце міністра охорони здоров'я Зіновія Митника посяде секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова.

Із портфелем у руках сходами спускається Митник. Його обрали депутатом Івано-Франківської облради від Партії регіонів. Говорить:

— Я взагалі не хочу коментувати цю тему.

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких перевірок, обшуків не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі