четвер, 31 травня 2012 06:00

Навколо президентського вертодрому викорчували дерева

Автор: фото: Юрій Сапожников
  Будівля для посадки вертольота президента України на Дніпрових кручах у центрі Києві. Так виглядає будівництво з майданчика, який розташований біля Маріїнського палацу та Верховної Ради. 30 травня 2012 року
Будівля для посадки вертольота президента України на Дніпрових кручах у центрі Києві. Так виглядає будівництво з майданчика, який розташований біля Маріїнського палацу та Верховної Ради. 30 травня 2012 року

Попри обіцянки проектувальників здати президентський вертолітний майданчик в кінці травня, будівництво триває. У парку біля Верховної Ради вже готова триповерхова будівля, на дах якої сідатимуть вертольоти. Також зведена автомобільна естакада, якою кортеж Януковича виїжджатиме на вул. Грушевського.

Будівельники обшивають будівлю вертодрому скляними панелями, прокладають підземні комунікації.

— Все деревья вокруг срезали, наверное, чтоб вертолет не зацепился за них. Пни вот выкапываем, — каже один із будівельників, відсьорбуючи з пляшки пиво. — В середине пока никакой отделки.

Двоє молодих будівельників п'ють пиво біля білого мікроавтобуса. Лопати сперли на двері.

— Тут люди працюють з усієї України, — каже другий чоловік. — Прямо єдінство якесь. Ось я із Запорізької області. А є із заходу. Донецькі тут тільки керують. Нам общагу дають на Бориспільській. Там скука страшна — тільки прийти і спати. Ми і так работаєм з восьми до восьми, а там навіть телевізор подивитися не можна. Пашем без вихідних.

— Свят тоже нема, — додає водій автобуса. Щохвилини спльовує у відкрите вікно. — Янукович тут не один літать буде, а з двома вертольотами. Ескадрилія ціла. Має наземний кортеж, то буде і повітряний.

Неподалік стоять п'ять вагончиків. У них будівельники перевдягаються до роботи. Є три біотуалети, баки для сміття. З крайнього вагончика виходить чоловік років 40 у білих трусах і капцях. Закурює і дзвонить по мобілці:

— Тут и так много работает. Берут только специалистов. Альпинисты нужны для стекол и опытные прокладчики труб. Маляры, штукатуры. Платят сколько заработаешь. В среднем 3-5 тисяч гривен.

Вагончик виконроба зачинений. Охоронець каже, що він поїхав за матеріалами. Неподалік двоє робітників складають пластикові труби. На запитання: коли закінчать будувати, махають головою.

— Треба було на Новий год здати, але не зробили естакаду. Потім почали ще один мост будувати — до Набережної, — показує на інший бік будівництва. Знімає рукавиці, хустиною обтирає лоба. — Тут роботи ще на роки.

Ділянку під вертодром Київрада виділила приватній компанії "Амадеус" 2010-го на 25 років. Майданчик займає 2,2 га парку Дніпрові кручі.

Зараз ви читаєте новину «Навколо президентського вертодрому викорчували дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі