пʼятниця, 14 березня 2008 16:58

Наступного вівторка Ющенко виступить у парламенті

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  В'ячеслав Кириленко учора в кулуарах Верховної Ради запевняв, що наступного тижня приймуть рішення по депутатській недоторканності
В'ячеслав Кириленко учора в кулуарах Верховної Ради запевняв, що наступного тижня приймуть рішення по депутатській недоторканності

Учора голова Верховної Ради Арсеній Яценюк зустрівся з лідерами парламентських фракцій. За зачиненими дверима засідали півтори години. Обговорювали порядок денний на  наступний тиждень.

Першим виходить Володимир Литвин, 51 рік. Він хворий — час від часу прикриває долонею рота, аби відкашлятись.

— А що говорити? — усміхається. — Якби я знав, про що ми домовилися, то чітко це сформулював би.

Каже, що порядок денний затвердять наступного понеділка на засіданні погоджувальної ради. А у вівторок до парламенту прийде президент Віктор Ющенко і виступить зі щорічним зверненням. Також депутати планують затвердити програму діяльності уряду, позбавлять депутатських повноважень тих, хто пішов працювати у виконавчу владу.

За Литвином виходить лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко, 39 років. Кілька хвилин стоїть збоку і розмовляє по мобільному. Тоді поправляє піджак і каже:

— Коаліція погоджується внести зміни до регламенту, щоб опозиція мала право один день на кожному пленарному тижні формувати порядок денний.

Запевняє, що всі питання, які виноситиме опозиція, будуть обговорені. Ще коаліція наполягає, аби наступного тижня розглянули питання скасування депутатської недоторканності.

— У четвер із самого ранку ми обов"язково повинні прийняти рішення, — наголошує "нашоукраїнець".

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович та голова Компартії Петро Симоненко спілкуватися з журналістами відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Наступного вівторка Ющенко виступить у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі