вівторок, 07 жовтня 2008 18:19

"Нашоукраїнці" називають вибори "життєвою необхідністю"

"Бютівці" обіцяють оскаржити указ Ющенка про розпуск парламенту, якщо він буде  підписаний до 23 листопада. Мовляв, саме тоді виповнюється рік роботи парламенту, протягом якого його не можна розпускати.

Учора Верховна Рада не приймала жодних законів. На 10.00 до сесійної зали приходять майже сто депутатів. Однак на табло висвічується цифра "377" зареєстрованих. Засідання відкриває перший віце-спікер Олександр Лавринович. Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка і фракції "Наша Україна — Народна самооборона" немає — вони на зустрічі з президентом. Порядок денний не сформований. Тому Лавринович оголошує перерву до 12.30.

— Зараз збирається фракція НУ-НС, де ми будемо проводити дискусію й визначатися щодо формату майбутньої коаліції, — оголошує в кулуарах голова Народного руху Борис Тарасюк, 59 років.

Однак у партії "Наша Україна" вважають, що вибори необхідні. Кажуть, що проти НУ-НС виступають ті, що бояться не потрапити знову до Верховної Ради.

— Ніхто з нас не є палким прихильником позачергових виборів. Я не знаю людей, які хотіли б видалити апендикс. Але коли він запалюється, це необхідно робити. Так само і з позачерговими виборами. Хоч-не-хоч мусиш, — говорить "нашоукраїнка" 44-річна Ксенія Ляпіна.

Кулуарами йде "регіонал" Борис Колесніков, 45 років. Останнім часом його не було у Верховній Раді. Залюбки спілкується з журналістами. Запевняє, що не бачить шансів для створення коаліції між Партією регіонів та БЮТом:

— Із тими обіцянками, з якими йшли партії на вибори, це неможливо. Це обман виборців.

Каже, що єдиним шансом збереження Верховної Ради цього скликання є коаліція між "бютівцями" і "нашоукраїнцями".

— Якщо демократична коаліція ще раз об"єднається, сміятиметься весь світ, — додає.

Вважає, що на укази президента Віктора Ющенка про розпуск Ради можна чекати вже у вівторок-середу. Інші "регіонали" кажуть: якщо Ющенко справді надумав проводити дострокові вибори, то повинен розпускати Раду вже зараз. Запевняють, що для цього у нього є всі підстави.

О 12.30 у залі з"являється спікер 34-річний Арсеній Яценюк:

— Шановні товариші, ми напередодні вибору — нова коаліція або дострокове припинення повноважень українського парламенту. Треба чітко зрозуміти й усвідомити, що доля українського парламенту виключно в руках самого парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Нашоукраїнці" називають вибори "життєвою необхідністю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі