середа, 04 квітня 2007 17:39

"Наша Україна" розгортає виборчі штаби

Автор: фото: PHL
  Керівник виборчого штабу ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко на майдані Незалежності 31 березня під час мітингу опозиційних сил
Керівник виборчого штабу ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко на майдані Незалежності 31 березня під час мітингу опозиційних сил

Учора Центральна виборча комісія оголосила, що 3 травня о 24 годині завершується термін подання політичними партіями і блоками списків на дострокові вибори.

— Сьогодні проведемо засідання політради, — каже "ГПУ" заступник голови "Нашої України" Ігор Кріль, 43 роки. — Штаби вже розгортаються.

Керівником виборчого штабу "нашоукраїнці" призначили голову партії В"ячеслава Кириленка. До 16 квітня має відбутися з"їзд НУ, який вирішить, з ким у блоці вона піде. Також затвердить виборчий список.

Зараз тривають переговори між демократичними партіями про можливе об"єднання. До кінця тижня мають домовитись остаточно. Список блоку "Наша Україна" попередньо погодився очолити лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко.

У БЮТі з"їзд, присвячений виборам, призначили на 14 квітня. На ньому висуватимуть кандидатів у нардепи. З "Нашою Україною" БЮТ підписав передвиборчу угоду. На вибори йтимуть двома блоками, але одне проти одного не агітуватимуть.

— Для виборців найкраще, щоб ми йшли єдиним блоком, але за різними списками, — переконує нардеп із БЮТу Микола Сивульський, 54 роки.

У владній коаліції на запитання про підготовку до дострокових виборів дратуються.

Народний рух вирішив залишитися в блоці "Наша Україна"

— Ми не готуємося і не можемо готуватися! — говорить голова фракції соціалістів Іван Бокий, 65 років. — Це б означало, що ми визнаємо указ президента. Але ж ми не пацієнти божевільні і не баби Параски!

На запитання про чутки щодо об"єднання в один блок Партії регіонів, комуністів і соціалістів, Бокий віджартовується:

— У разі перевиборів ми підемо з парагвайською компартією.

Прогресивна соціалістка Наталія Вітренко, 55 років, достроковим виборам рада і вже готується до них. На запитання, піде окремо чи буде з кимсь блокуватися, відповідає, що це на сьогодні найскладніше питання.

— Пропозиції є, — обережно каже Вітренко. — З одного боку, нам простіше йти партією. А з іншого — все ж таки було б більше сил і більше фінансових ресурсів, якби був блок.

Каже, що в її конкурентів — соціалістів — немає жодних шансів потрапити до парламенту.

— Мороз кине партію і буде проситися до списку Януковича, — запевняє Вітренко. — А в комуністів певні шанси є. Вони будуть намагатися йти окремо.

— Ми не боїмося йти на вибори. Отримаємо більше голосів, ніж на останніх, — каже нардеп-комуніст Олександр Голуб, 39 років.

Народний рух вирішив залишитися в блоці "Наша Україна".

— Ми дуже хотіли б, щоб до цього блоку долучилася ще Українська народна партія Юрія Костенка, — говорить 65-річний рухівець Ярослав Кендзьор.

Каже, що В"ячеслав Кириленко на це згоден. Однак УНП вже оголосила, що приєднається лише в тому разі, якщо "Наша Україна" і БЮТ підуть на вибори одним списком. Якщо ж ні — створюватиме свою "правицю".

— Це, з одного боку, відбирання відсотків, а з другого — настання політичної смерті, — каже про такий ультиматум "нашоукраїнець" Ігор Кріль. — Той, хто не може адекватно мислити, нехай політикою не займається.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" розгортає виборчі штаби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі