пʼятниця, 18 квітня 2008 18:05

Нардепів запрошують пограти в більярд

Нардепів запрошують пограти в більярд

Зазвичай перед засіданнями Верховної Ради депутатам роздають аркуші з порядком денним. Учора його не було. Також розклад роботи вивішують на дошці оголошень. Замість нього — запрошення пограти в більярд на зборах депутатського клубу в Одесі.

Сесійна зала напівпорожня. Між рядами ходять "бютівці" та вставляють у систему "Рада" депутатські картки колег. Спікер Арсеній Яценюк, 33 роки, радиться у своєму кабінеті з керівниками фракцій.

— Доброго ранку, друзі. Якщо він добрий. Мої прогнози щодо роботи парламенту сьогодні виправдалися, — відкриває засідання голова Верховної Ради.

Пояснює, що коаліція хоче негайно розглянути питання про дострокові вибори в Харкові. Партія регіонів переконує, що це можна робити лише після відповідних рішень судів.

Арсеній Яценюк додає, що запропонував спочатку розглянути проект Трудового кодексу та інші соціальні законопроекти.

— А вже після обіду — блокувати, розблоковувати. Така пропозиція не знайшла підтримки ані в коаліції, ані в опозиції, — продовжує. — Для того щоб не влаштовувати в парламенті фізичного протистояння, буде логічно розійтися.

Надає слово керівникам фракцій. Коаліціанти кажуть, що голосуватимуть за соціальні закони лише після Харкова. Партія регіонів обіцяє не допустити цього. А комуністи запевняють, що у блокуванні Ради винен президент.

51-річний Володимир Литвин говорить: є постанова щодо Чорнобиля. У ній ідеться про перетворення об"єкту "Укриття" на екологічно безпечну зону, та є пропозиції Кабміну про захист чорнобильців. Нардеп пропонує проголосувати бодай за неї. Присутні погоджуються. Розглядають і приймають її.

"Регіонал" Олександр Стоян, 64 роки, закликає коаліцію працювати на Верховну Раду, а не на "бютівця" Олександра Фельдмана, 48 років. Мовляв, той хоче влади у Харкові.

— Слава Богу, Партія регіонів складається з адекватних людей. Але іноді трапляються надмірно цинічні, дурні. Я їх вибачаю, як і вибачає все місто Харків, яке постраждало в результаті бандитської влади. Ми ще трохи потерпимо, але свого доб"ємося, — відповідає Фельдман російською.

Опозиція вимагає приймати соціальні закони. Коаліція обіцяє зробити це після розгляду харківського питання.

— Ганьба! — кричать "регіонали".

— Перестаньте. Ви зустрічаєтеся в моєму кабінеті й розповідаєте одне. А тепер виходите на люди і хочете із красивим обличчям піти, — підсумовує Арсеній Яценюк і закриває засідання. Воно тривало понад годину.

— Немає сьогодні коаліції. Вони не знають, що робити із законом про Кабмін та з імперативним мандатом. Вони одне одного вже ненавидять. А заручником стає парламент, — говорить після засідання Олег Зарубінський, 44 роки, із Блоку Литвина.

Наступне засідання Верховної Ради відбудеться за три тижні.

Зараз ви читаєте новину «Нардепів запрошують пограти в більярд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі