середа, 04 серпня 2010 03:24

Нардепів Гримчака і Парубія судитимуть

Печерський райсуд Києва визнав законною постанову про порушення кримінальної справи проти депутатів-"нунсівців" Андрія Парубія та Юрія Гримчака. Їх звинувачують у втручанні в діяльність парламенту 27 квітня цього року. Тоді була ратифікована угода про продовження строку перебування Чорноморського флоту Росії в Криму до 2042 року.

Під час голосування сталася бійка між депутатами коаліції та опозиції. У залі кинули дві димові шашки. Підозрюють, це зробили Парубій і Гримчак. У травні проти них порушили кримінальну справу.

— Ми будемо оскаржувати рішення Печерського суду, — каже Андрій Парубій, 39 років. — Він керується вказівками з Адміністрації президента. У суді все було формально — за дві хвилини оголосили рішення, і все. Нас звинувачують по статті, що ми з Гримчаком вступили в злочинну змову напередодні тих подій. Це не має жодних підтверджень. Ми навіть не були добре знайомі до того, не те, щоб у змову вступали.

— Рішення суду справедливе, — коментує "регіонал" 62-річний Василь Хара. — До чого тут Партія регіонів? Уже доведено, ми бачили на відеозаписі, що людина кидала димову шашку, яка могла нанести шкоду здоров"ю. Якби в залі був астматик, він міг би вмерти. Якби на вулиці один чоловік вдарив іншого, чи розбив скло в магазині, його б покарали. Чому народний депутат вважає, що, якщо він скоїв бандитський учинок у парламенті, не повинен бути покараним? Малоймовірно, що Парубій і Гримчак будуть відповідати за те, що зробили. Але те, що процес розпочато, уже добре.

Під час квітневої сутички кількох депутатів-"нунсівців" побили депутати від коаліції. Потерпілих госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «Нардепів Гримчака і Парубія судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі