четвер, 22 лютого 2007 18:22

Найбільше військових у Партії регіонів

Військову освіту мають 24 народні депутати. Найбільше таких у фракції Партії регіонів — десятеро. У БЮТі й Соцпартії — по п"ять чоловік, у "Нашій Україні" та Компартії — по двоє.

За військовим фахом вони артилеристи, моряки, піхотинці. Серед "регіоналів" є навіть професійний льотчик-випробувач.

"Нашоукраїнець" Володимир Стретович, 48 років, згадує, що до війська пішов у 19 років. Служив три місяці, бо перед тим проходив спеціальну підготовку в Київському топографічному технікумі.

— Але ці три місяці мені здалися вічністю, — розповідає. — Я за цей час отримав такий багаж військових знань і вмінь, що мені вистачить на все життя: як окопи копати, як хімічну атаку витримувати.

Якось з одним із його товаришів трапився кумедний випадок:

— Одягнув протигаз, у якому запітніли скельця. А біг він під час "хімічної атаки". Не побачив, що яр обривається, і впав із автоматом, як пташка, — Стретович розводить руками, показуючи, як падав курсант. — Пролетів метрів 30. Урятувало те, що внизу добували пісок. Залишився живим. Ми його прозвали "соколом".

Зараз ви читаєте новину «Найбільше військових у Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі