пʼятниця, 18 травня 2018 07:40

Надія Савченко звернулася до Путіна

— Влаштуйте мені доставку з СІЗО щоранку на роботу у Верховну Раду. Нехай це буде під конвоєм, який чекатиме біля дверей, — говорить народний депутат 36-річна Надія ­Савченко в залі Шевченківського районного суду Києва 15 травня.

Цього дня суд продовжив її перебування в слідчому ізоляторі до 13 липня.

— Я маю писати закони, голосувати. За мною стоять 50 тисяч виборців, яких треба захищати, — каже Надія.

Напередодні заявила, що написала лист президентові РФ Володимиру Путіну з проханням розблокувати обмін полоненими.

— Якщо за мене віддадуть усіх 60 українських полонених і кримських татар, яких утримують у російських в'язницях — погоджуся відсидіти 22 роки в Росії.

Савченко перебуває за ґратами майже 60 діб, стільки ж голодує. Схудла на 17 кг. Її підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів. За версією слідства, змовилась із ватажками бойовиків ДНР.

— Не має значення, що в Савченко зі здоров'ям. За ґратами сидять люди в 60 і навіть у 80 років, — каже блогер, колишній прокурор 41-річний Сергій Іванов.

— Надію звинувачують за дуже тяжкими статтями. Якщо викинуть якусь із них, значить її незаконно звинувачували. Тоді доведеться саджати голову СБУ Василя Грицака, прокурорів, які вели справу. Винна або Надія — в тому, що зробила, або влада — у фальсифікації. Для органів слідства і влади набагато краще, коли вона за ґратами, а не гуляє на волі й ходить по телеефірах.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко звернулася до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі