середа, 01 серпня 2012 07:30

На з'їзді Партії регіонів дивилися кіно про Тимошенко

Автор: фото: Cергій Cтаростенко
  Перша п’ятірка виборчого списку Партії регіонів (зліва направо): прем’єр-міністр Микола Азаров, співачка Таїсія Повалій, віце-прем’єр Сергій Тігіпко, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Клюєв, лідер парламентської фракції Олександр Єфремов під час партійного з’їзду. 30 липня
Перша п’ятірка виборчого списку Партії регіонів (зліва направо): прем’єр-міністр Микола Азаров, співачка Таїсія Повалій, віце-прем’єр Сергій Тігіпко, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Клюєв, лідер парламентської фракції Олександр Єфремов під час партійного з’їзду. 30 липня

У понеділок, 30 липня, у столичному Міжнародному виставковому центрі відбувся XIV з'їзд Партії регіонів. Затвердили передвиборну програму та список кандидатів у народні депутати.

Біля входу штовхаються близько двох сотень людей — це делегати та гості зібрання.

— Давай пока на улице подождем, может, меньше народа будет, — каже чоловік до іншого. Тримає запрошення на з'їзд.

Відходять до білого намету неподалік. Тут безкоштовно роздають півлітрові пляшки мінералки. Продають бутерброди із лососем по 8 грн, чай — 5 грн, каву — 11 грн, 0,5 л пива — 10 грн. Люди переважно беруть воду. На вулиці задуха. Делегати купками стають у тіні дерев. Поряд чергує "швидка". Вздовж паркана по периметру близько 50 автобусів. Перед ними стоять хлопці та дівчата із національними прапорами та символікою Партії регіонів.

До холу заходить "регіоналка" 51-річна Інна Богословська. Фотографується із жінкою на тлі банера.

— Інно Германівно, це ви та жінка, яка буде в першій п'ятірці? — запитують її журналісти.

— Це не я, — відповідає Богословська. — У першій п'ятірці білявка.

— Таїсія Повалій? — перепитують її.

— Нехай збережеться інтрига, — всміхається та. — А я в прохідній частині.

Повз неї проходить депутат із фракції Народної партії Олег Зарубінський, 48 років.

— А ви тут що робите? — вигукують журналісти.

— Ну, запросили, — мнеться той. — У мене і запрошення є.

Зарубінський проходить до зали. Пресу туди не пускають. Для них організували прес-центр із прямою трансляцією. У кутку на столах є бутерброди із ковбасою, сиром, печиво, мінералка, чай та кава. Сюди заходять делегати, беруть їжу, сідають за столики, їдять. Потім спускаються до зали.

Показують фільм про попередню владу. На екрані — засідання уряду під головуванням екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Голос за кадром розповідає про її чвари із екс-президентом Віктором Ющенком.

О 18.00 на сцені у президії стають президент України та почесний лідер Партії регіонів Віктор Янукович, голова партії й прем'єр Микола Азаров, його заступник по партії Володимир Рибак. Делегати кілька хвилин аплодують стоячи. Азаров відкриває з'їзд. Оголошує, що на ньому зареєструвалися 650 делегатів. Запрошує до слова 62-річного Віктора Януковича. Той іде до трибуни.

— Парламентські вибори — це іспит для політиків та всіх громадян, — читає з аркуша. — Від нас залежить перетворення парламенту із закритого елітного клубу на орган, що захищає своїх громадян.

Півгодини розповідає про підвищення зарплат, соцвиплат, успіхи під час чемпіонату з футболу Євро-2012, подолання корупції. Всі аплодують.

Після президента до трибуни виходить 64-річний Микола Азаров:

— У наших оппонентов нет содержательной программы, поэтому они планируют набирать очки за счет нападок на президента, лидера Партии регионов, правящую партию. Объединение Яценюка и Тимошенко очень показательно и логично. Наконец-то объединились все те, кто несет ответственность за кризис в экономике, обвал национальной валюты и прочие "художества".

Азаров запрошує на сцену співачку 47-річну Таїсію Повалій. Вона в чорному строгому костюмі й білій блузці з жабо.

— Кожному з нас хотілося, аби якнайшвидше були вирішені всі проблеми, — говорить тихо. Намагається дотягнутися до мікрофонів.

— Нужно поправить вот так, — Азаров опускає їх, щоби були на рівні губів Повалій. Янукович підпирає рукою підборіддя, всміхається.

— Я первый раз, поэтому волнуюсь, — ніяковіє артистка й трохи присідає, поправляючи рукою спідницю. — Хочу подякувати шановним Віктору Федоровичу та Миколі Яновичу за турботливе ставлення до нашого мистецького творчого цеху, — продовжує читати. — Вірю в вас, Вікторе Федоровичу, й у вашу команду. Я просто не бачу іншої політичної сили, здатної вивести Україну на шлях розвитку і прогресу.

Після неї промови виголошують іще п'ятеро делегатів. Азаров пропонує завершити виступи і відпустити його провести Януковича. Вони вдвох спускаються сходами і виходять у супроводі восьми охоронців. За 5 хв прем'єр повертається. Присутні без обговорення приймають передвиборну програму "Від стабільності — до добробуту". Одноголосно затверджують партійний список та мажоритарників. Їхніх прізвищ не оголошують. Азаров називає лише першу п'ятірку, до якої увійшли він, Таїсія Повалій, Сергій Тігіпко, Андрій Клюєв та Олександр Єфремов. О 20.00 закриває перший етап з'їзду. Більшість говорять, що списків кандидатів у депутати не бачили.

Зараз ви читаєте новину «На з'їзді Партії регіонів дивилися кіно про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі