четвер, 22 листопада 2012 05:15

На суд до Луценка прийшли з помаранчевими стрічками

Автор: фото з сайта www.nso.org.ua
  Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спілкується з дружиною Іриною в столичному Апеляційному суді. 21 листопада
Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко спілкується з дружиною Іриною в столичному Апеляційному суді. 21 листопада

Апеляційний суд у середу продовжив розглядати скаргу на вирок екс-міністрові Юрієві Луценку. Йому дали два роки за організацію незаконного стеження. На час розгляду апеляції Юрія Луценка перевели з Менської колонії на Чернігівщині до Лук'янівського СІЗО в Києві.

У залі збираються захисники, прокурори, нардепи. Більшість прийшли з жовтогарячими стрічками на грудях. У четвер відзначатимуть восьму річницю помаранчевої революції.

На початку Луценко заявляє про відвід прокурорів — Дмитра Лобаня та Євгена Зінченка.

— Вони виконували злочинний наказ Рената Кузьміна (перший заступник генпрокурора. — "ГПУ") про мій незаконний арешт. Це визнав Європейський суд, — каже 47-річний Юрій Луценко.

— Через злочинні дії прокурорів мій чоловік став інвалідом, а родина понесла моральні збитки, бо нас позбавили чоловіка і батька протягом двох років. Скажіть хоч раз, що ви так більше не будете і станьте в куток добровільно, — додає 46-річна Ірина Луценко.

Судді йдуть до нарадчої кімнати. О 12.00 відхиляють клопотання про відвід прокурорів. Дають слово Луценку.

— Міністр не може перевіряти всі оперативно-розшукові справи. Є апарат міністра, є правила діловодства. З якого дива міністр має обдзвонювати всіх 14 тисяч оперативників і питати, чи бува ніхто не закрив із них якусь справу? Якщо є замовлення посадити Луценка, то чому не викликати всіх свідків? Чи справа мала бути завершена до дня народження Януковича? Якщо ви підтвердите рішення Печерського суду, ви поставите діагноз, що в Україні немає судів. Я піклуюся про державні інтереси, про збереження іміджу України. Я говоритиму про це і з послами США та ЄС 26 листопада вже в колонії.

О 14.35 судді оголошують 45-хвилинну перерву на обід.

Зараз ви читаєте новину «На суд до Луценка прийшли з помаранчевими стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі