понеділок, 15 жовтня 2007 18:22

На львівській "клумбі" є прихильники широкої коаліції

Охочі поговорити про політику у Львові зустрічаються у центрі міста, біля пам"ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи. Це місце називають "клумбою". Щонеділі тут збирається понад сотню львів"ян. Частина з них співають народних і повстанських пісень, інші влаштовують політичні дебати на майданчику через дорогу.

— Я називаю це "політичними дріжджами", — говорить 53-річний Олександр Василюк.

Майже 20 років він продає на "клумбі" книжки та сувеніри. Наприкінці 1980-х найбільшим попитом користувалися синьо-жовті та червоно-чорні значки за 5 крб. Нині часто запитують книжки про Віктора Ющенка.

— Партійну символіку ми не продаємо. Це заборонено. Її мають роздавати самі партії. А ось кілька книжок про Ющенка, Тимошенко й Луценка треба буде взяти на гуртівні ще.

Олександр указує на одного з найстарших промовців — 74-річного Михайла Фуканчика. Каже, що це один із найбалакучіших.

— Де ж ви були? Я тут уже годину розповідаю, що думаю про коаліцію, — дорікає за запитання Фуканчик і додає: — Підтримую думку Ющенка, що потрібно створювати широку коаліцію. Ми не маємо права нехтувати думкою 34 відсотків населення України. Якщо "регіонали" знову опиняться в опозиції, бути достроковим виборам знову.

За його словами, в такій коаліції прем"єр-міністром має бути людина президента, а не учасник коаліції.

— Треба запросити когось із-за кордону, — говорить хтось із натовпу. — Як у Ліхтенштейні. Там увесь уряд працює за контрактом.

Майстер виробничого навчання технічного коледжу 62-річний Михайло Онищак іншої думки:

— Повинна бути демократична коаліція на чолі з Юлією Володимирівною. До неї увійдуть БЮТ, "Наша Україна — Народна самооборона" і Блок Литвина. Якщо Тимошенко на чолі уряду покаже, що будує Україну, опозиція "регіоналів" не зможе їй завадити.

Зараз ви читаєте новину «На львівській "клумбі" є прихильники широкої коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі