середа, 18 лютого 2009 17:00

На добудову саркофагу Чорнобильської АЕС дали 135 мільйонів євро

О 9.30 у середу біля шлагбаума перед в"їздом на територію Кабінету Міністрів зупинився сріблястий "фольксваґен". Міліціонер його не пропускав. Кілька секунд шукав номери машини в якомусь списку.

У "фольксваґені" на передньому сидінні розмахує руками чоловік. Крутить пальцем біля скроні, кричить. Міліціонер швидко піднімає шлагбаум, і авто заїжджає. Із задніх дверей виходить міністр оборони Юрій Єхануров.

Прямує в залу засідань на сьомий поверх. Там заступниця генпрокурора Тетяна Корнякова, 50 років, скаржиться журналістці, що Міністерство праці перекладає свою роботу на них. Мовляв, відкрили телефонну гарячу лінію зі скаргами від людей на невиплату зарплат і пенсій.

— Але самі вони не хочуть займатися скаргами і переслали всі відомості в Генпрокуратуру, щоб розбиралися ми, — говорить Корнякова.

48-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко розпочинає засідання з новини про те, що Україна отримала від Європейського банку реконструкції та розвитку грант на 135 млн євро.

— Це дасть змогу добудувати саркофаг на Чорнобильській АЕС, — повідомляє прем"єр. — Так ми перетворимо цю територію на екологічно чисту зону.

Розповідає, що Конституційний суд прийняв переможне для Кабінету Міністрів рішення: відмовив у розгляді подання президента щодо розірвання угоди між урядом і американською компанією "Венко". Улітку Тимошенко позбавила її ліцензії й заборонила видобуток газу на Чорному морі.

— Із великим задоволенням повідомляю вам, що ми повернули шельф Чорного моря від шахраїв державі, — продовжує прем"єр. — Ми покінчили із посередниками на газовому ринку — "РосУкрЕнерго" і "Укргазенерго", а тепер ще й поставили крапку на шахраях, які хотіли за допомогою попередньої влади відібрати шельфи в Чорному морі зі стратегічними запасами газу.

Зазначає, що збирається підписати декларацію про подальшу співпрацю із Міжнародним валютним фондом. Каже, що бажано, аби її ще підписали президент, голова Верховної Ради та виконувачі обов"язків голови Нацбанку і міністра фінансів:

— Ця співпраця найближчими днями продовжиться, і ми отримаємо черговий транш кредиту, щоб підтримати наш валютний ринок.

На початку лютого в Україну мала надійти друга частина грошей від МВФ. Перші $4,5 млрд дали минулого року. Усього планували виділити Україні $16,4 млрд. Другий транш поки що не дають через невиконання урядом вимог фонду. Зокрема через прийняття нереального для виконання бюджету.

Зараз ви читаєте новину «На добудову саркофагу Чорнобильської АЕС дали 135 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі