середа, 30 травня 2007 17:42

Мороз їздив до Генпрокуратури

Учора в обід прес-служба Партії регіонів оголосила, що президент Віктор Ющенко хоче представити виконувача обов"язків генпрокурора Віктора Шемчука. На той час усі рішення судів про поновлення на цій посаді Святослава Піскуна були нечинними. Тому діє указ президента про призначення Шемчука в.о. генпрокурора.

Керівник інформаційного департаменту Секретаріату президента Лариса Мудрак повідомила "ГПУ", що президент зараз у себе в кабінеті й до Генпрокуратури не виїжджав. Однак 63-річний спікер Олександр Мороз терміново туди поїхав.

Усі під"їзди до Генпрокуратури заблокували мітингувальники від Партії регіонів. Стоять вони і перед центральним входом — за їхніми спинами міліціонери.

Піскун у кабінеті генпрокурора саме дає інтерв"ю одному з телеканалів. Заходить Мороз.

— Ой, я більше не можу з вами говорити, — каже Піскун і пропонує журналістам вийти.

Мороз говорить, що Ющенко порушує домовленості. На запитання, навіщо він сюди приїхав, спікер відповідає: аби поговорити "про життя і політичну ситуацію". Мовляв, він зі здивуванням дізнався, що є такий... Мороз дістає папірець і читає: "...Шемчук, який називає себе в.о. генпрокурора".

Коридорами генпрокуратури ходять нардепи-"регіонали". Кажуть, що Ющенко не приїде, доки тут Мороз.

На вулиці перед входом до Генпрокуратури стоять журналісти. Одному з них дзвонять на мобільний, і він оголошує, що в міністра внутрішніх справ Василя Цушка стався інфаркт. Він перебуває у госпіталі МВС.

Тим часом виявляється, що президент поїхав не до Генпрокуратури, а на книжкову виставку в Український дім.

Невдовзі Мороз їде з Генпрокуратури. До журналістів не підходить.

Зараз ви читаєте новину «Мороз їздив до Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі