вівторок, 14 вересня 2010 03:15

Могильов подарував президенту пістолет

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Нагородний пістолет ”Форт-12” українського виробництва. У нього золоте карбування
Нагородний пістолет ”Форт-12” українського виробництва. У нього золоте карбування

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов подарував президенту Вікторові Януковичу на день народження пістолет. Наказ про нагородження видали 9 липня.

Могильов також відзначив ще двох членів владної команди — депутата-"регіонала" Владислава Забарського та керівника "Укрспецекспорту" Дмитра Саламатіна. Цю зброю дали із порушенням закону "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України". Відзнакою МВС "Вогнепальна зброя" має право нагороджувати міністр внутрішніх справ осіб начальницького складу. Такими не є ні Янукович, ні Забарський, ні Саламатін.

— Якщо хтось вважає, що відбулося порушення закону, він може звернутися до суду, — каже 42-річний Владислав Забарський. — Коли суд ухвалить таке рішення, здам цей пістолет.

— Я надіслав запит до Генеральної прокуратури. Мені відповіли, що цей наказ про нагородження вогнепальною зброєю зареєстрований у Міністерстві юстиції. Минулого тижня звернувся туди, щоб перевірили цю інформацію. Але поки що відповіді не отримав, — розповідає "нунсівець" Юрій Гримчак, 44 роки. — Підписавши наказ, міністр порушив це і сам розширив свої повноваження. Фактично він заліз на повноваження президента. Бо нагороджувати вогнепальною зброю невійськових людей — це прерогатива глави держави. Я не знаю, навіщо Януковичу цей пістолет. Це "Форт-12" українського виробництва. Зроблений спеціально для нагород. У нього золоте карбування. Калібр — 9 міліметрів. Могильов зекономив на подарунку Януковичу. Вирішив учинити за традицією радянських часів — зробити приємне шефу.

Зараз ви читаєте новину «Могильов подарував президенту пістолет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі