вівторок, 22 березня 2011 04:45

Мітингувальники їдуть із регіонів до столиці

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Понеділок, 12.00. Колона з п’ятдесяти машин вирушає в Київ з вулиці Пасічної у Львові. Водії беруть участь у акції ”Автомобільний марш протесту Україною”
Понеділок, 12.00. Колона з п’ятдесяти машин вирушає в Київ з вулиці Пасічної у Львові. Водії беруть участь у акції ”Автомобільний марш протесту Україною”

"Ціни на бензин зараз такі, шо аж серце хапає. А в магазин простому смертному і заходити не варто. Уже чисто той наш уряд подурів. Шо вони з людей роблять? Знищити хочуть? А дзуськи! Най самі нафіг звідси забираються!" — каже підприємець Віктор Трач, 41 рік.

Зранку в понеділок, 21 березня, він приїхав сірим "ланосом" на вул. Пасічну в спальному районі Львова. Об 11.00 там вишикувалася автоколона з півсотні легкових та вантажних автомобілів. Трач пристає до шеренги. За годину вона має рушити на Київ і дати старт всеукраїнській акції "Автомобільний марш протесту Україною".

— Будемо їхати містами. До нас долучатимуться ще водії — й так разом поїдемо до столиці, — розповідає 44-річний Роман Олексевич, голова вільної профспілки працівників торгівлі та сфери послуг Кам'янка-Бузького району Львівщини. — Основна мета нашої акції — скасувати Податковий кодекс. Його потрібно переглянути і переробити. У такій редакції, як зараз, він зруйнує малий та середній бізнес. Також вимагаємо врегулювати цінову політику на продукти першої необхідності й житлові тарифи. Вони всі завищені. Наша влада не робить нічого, щоби країна економічно зростала. Якщо вони цього не можуть зробити, то нехай дозволять це здійснити професіоналам. Уряд Азарова потрібно гнати геть. Наша акція безстрокова, тому стоятимемо в Києві до перемоги.

Нас ніхто не фінансує. Кожен їде за своїм бажанням і за свої кошти. Я, наприклад, взяв із собою 4 тисячі гривень.

Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади.

— Наша акція не має галузевого характеру. Основне завдання — консолідувати не лише підприємців у різних регіонах України, а й закликати до солідарності інші соціальні групи, — розповідає Ольга Сало, 29 років, член громадського руху "Відсіч". — Сподіваємося, нас підтримають студенти, вчителі, медики та робітники.

25 березня всі учасники акції зустрінуться у Києві на Європейській пл. Планують провести спільний мітинг-протест "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам!".

Водночас така сама колона вирушила з Луганська.

Ольга Євстігнєєва, 19 років, член "Відсічі" в Луганську:

— З міста виїхали сім легковиків, дорогою до Алчевська нас тричі зупиняли даїшники. Вигадують різні порушення, штрафують. Але дозволили їхати далі. В Алчевську приєдналася ще одна машина. Підприємці не дуже охоче підтримують акцію. Кажуть, на них тисне місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники їдуть із регіонів до столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі