пʼятниця, 10 грудня 2010 04:15

Міліція вимагає списки мітингувальників

42-річний Олег Тягнибок, лідер об'єднання "Свобода", отримав листа зі Слідчого управління міліції Києва. Його просять надати анкетні дані членів "Свободи", які брали участь в акціях проти ухвалення Податкового кодексу.

Збиток від установлення наметового містечка на майдані Незалежності оцінюють у 212 тис. грн. За фактом пошкодження майна порушили кримінальну справу.

— Нехай мені в законі покажуть норму, що голова політичної партії зобов'язаний на вимогу міліції надати список із повними анкетними даними учасників протестів. Тоді я це зроблю, — каже Тягнибок. — Сумніваюся, що така норма в нашому законодавстві існує.

Під час розслідування кримінальної справи щодо акцій протесту проти харківських угод слідчий аналогічно вимагав списків учасників, нагадує Тягнибок:

— Тоді намагалися делікатно пояснити міліції, що ми не урки, не зеки, а люди, які відстоюють свої права. З нами працюють тими ж методами, як із кримінальними злочинцями. Це свідчення, що в Україні будується поліцейська держава.

Зараз ви читаєте новину «Міліція вимагає списки мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі