пʼятниця, 27 серпня 2021 06:10

Ми відірвалися від Росії назавжди

Ми відірвалися від Росії ­назавжди. В нас великі проблеми з державою й організацією, але рівень суспільного розвитку значно вищий. Українці щиро люблять свою країну. Почуття, які викликала участь у святкуванні Дня Незалежності, неможливо порівняти ні з чим. Спасибі всім вам, дорогі співгромадяни, — це справжні незалежність і свобода.

Офіс президента організував урочисту частину на хорошому рівні. Вразило нагородження званням Героя України полковника Євгена Сидоренка, одного зі справжніх героїв боїв під Іловайськом. Подання на нього було підписане Генштабом і міністром оборони у вересні 2014-го, але сім років пролежало на Банковій. Справедливість восторжествувала.

Участь авіації НАТО в параді — проривна ініціатива. Вперше в небі над Києвом в одному строю з чотирма українськими МІГ-29 пролетіли чотири польські винищувачі F-16 і два британські – "Тайфун". Вони мають величезну перевагу над усіма типами російських винищувачів, включно з новітніми Су‑35 і Су-57.

Безпрецедентна кількість українців взяли участь у заходах до Дня Незалежності в центрі Києва. Ціле море людей, від краю до краю Хрещатика, куди тільки дістає погляд, вишиванки, національні кольори, прапори. Причому добра половина так і не змогли зручно подивитися парад — на тротуарах, на огорожах, балконах і деревах не було вільного місця. Але люди не ломилися в перший ряд, а прийшли, щоб відчути єднання і національний підйом.

Парад вийшов найбільший в історії України. 32 "коробки" — ЗСУ, СБУ, Нацгвардія, Нацполіція, Держприкордонслужба, Держслужба надзвичайних ситуацій. Це був складний захід — багато бойової техніки прийшло із заводів прямо на парад, чимало екіпажів були зібрані з різних підрозділів. Але все вдалося. Люди оваціями зустрічали українських воїнів, техніку на землі і в повітрі.

Марш захисників України перевершив уяву. У парку Шевченка сформувалася гігантська колона з 64 груп, із представниками 42 громадських організацій. Від бульвару Шевченка до Майдану по обидва боки вишикувалися кияни, щоб привітати учасників Маршу. Колона йшла більше двох годин безперервним потоком.

Речівка "Путін — *** ло!" завдяки істериці російської пропаганди стала просто неофіційним паролем і параду, і маршу. На Марші захисників Путіна згадували всі колони.

Зараз ви читаєте новину «Ми відірвалися від Росії назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі