вівторок, 07 грудня 2010 01:15

Мер Запоріжжя пішов від Тимошенко

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін вирішив призупинити членство у партії "Батьківщина".

— Це рішення продиктоване наміром більш плідно працювати з депутатським корпусом міської ради, а також представляти інтереси всіх жителів міста, — пояснює Олександр Рощин, радник мера.

Нардеп-"бютівець" 51-річний Андрій Сенченко не вважає, що Сін зрадив партію:

— Ця посада із самого початку не має бути політизована. В мери повинні йти люди, які налаштовані займатися вивозом сміття та прибиранням вулиць.

Сін призупинив членство у "Батьківщині" через можливий тиск з боку Партії регіонів, говорить 52-річний Володимир Фесенко, директор центру політичного аналізу "Пента". Тому меру вигідніше зайняти нейтральну політичну позицію:

— По-перше, Олександрові Сіну треба працювати з урядом — місто має своєчасно отримувати гроші з держбюджету, вирішувати масу інших питань. По-друге, Сін прекрасно усвідомлює можливість конфліктів із партійним керівництвом, — каже політолог. — Ця ситуація — урок. Треба повернутися до системи, коли мером може обиратися і позапартійна людина.

Олександра Сіна обрали 31 жовтня цього року. Він — єдиний мер великого міста на Сході країни, що належав до опозиційної партії.

— Навколо нього сконцентрувався опозиційний електорат, — пояснює Фесенко. — З іншого боку, він був сприйнятий як менеджер і господарник, а не політик. Кандидат від Партії регіонів Володимир Кальцев не сприймався значною частиною запорожців. Він покладався лише на партійний чинник. Але Запоріжжя — це місто, де вагомий вплив мають директори і власники великих підприємств. Якщо політик не знаходить спільної мови із цими індустріальними баронами, в нього небагато шансів на перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Мер Запоріжжя пішов від Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі