вівторок, 04 березня 2014 12:24

Львів'яни готові приймати біженців

У суботу львівські майданівці оприлюднили телефони, за якими можуть звертатися біженці з Криму. Наступного дня до Львова приїхали 20 сімей. Переважно це родичі кримських активістів Майдану, які бояться розправи. У понеділок увечері прибули 30 кримських татар.

— Люди звернулися до кримських координаторів Майдану. А ті вийшли на колег у Львові, — розповідає активіст Олег Коляса, 33 роки.

— Поселяємо біженців у квартирах львів'ян та готелях. Асоціація готелів і хостелів готова виділити номери безкоштовно. Також допоможе курорт Східниця. Однак приїздять переважно біженці з дітьми, готельні номери не дуже їм підходять. Житло можуть надати самотні літні люди, сім'ї з дітьми.

— Дехто готовий сам спати на кухні, а поселити гостей в однокімнатній квартирі, — додає Олег. — Одна родина запропонувала свою квартиру в новобудові. У неділю Львівська обласна рада також почала поселяти біженців. — Плануємо скоординувати свої дії з облрадою, щоб не було провокацій, — каже Олег.

— Кримський Євромайдан-СОС перевіряє біженців. А хто звертається до обласної ради — невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни готові приймати біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі