середа, 23 травня 2007 16:51

Лук"яненко вимагає від Компартії 2,7 мільйона гривень

Народний депутат від БЮТу Левко Лук"яненко, 78 років, подав до Печерського райсуду столиці позов на Компартію.

"Прошу Суд відшкодувати з КПУ на мою користь 2 700 000 гривень завданої мені моральної шкоди як реабілітованому політв"язню, що незаконно був засуджений до смертної кари і був позбавлений волі строком на 27 років", — ідеться у позовній заяві.

До першого ув"язнення Лук"яненко працював адвокатом.

— Я був ув"язнений 25 років, ще трохи — на засланні. За ці роки скільки я міг би одержати заробітної плати? З таких-от міркувань ми поставили цю цифру, — пояснює він "ГПУ".

На думку Лук"яненка, КПУ має пряме відношення до Комуністичної партії Радянського Союзу.

— Подивіться їхню програму, і ви побачите, що вони є спадкоємцями КПРС. Носять на піджаках не жовто-блакитний прапор, а червоний, — говорить.

Лук"яненко каже, що позов хотів подати вже давно. Але вплив Компартії був дуже великий.

— У третій Верховній Раді комуністів було 112, у четвертій — 58, у п"ятій — уже 21. Тобто вони так поступово здихають, — говорить. — Тепер обставини трохи змінилися і з"явилася надія на те, що, може, вдасться виграти позов.

Отримані кошти Лук"яненко хотів би витратити на видавництво патріотичної літератури.

Перед ув"язненням Левко Лук"яненко був штатним пропагандистом райкому Комуністичної партії. Пояснює це тим, що пішов до партії, щоб боротися за незалежну Україну.

59-річний народний депутат від Компартії Леонід Грач говорить, що Лук"яненка судила радянська система за антирадянські дії. А Компартія тут ні до чого.

— Пора бы Лукьяненко это хорошенько усвоить, а поэтому пусть обращается к генеральному прокурору и Верховному суду СССР, — каже Грач.

На запитання, що робитиме КПУ, якщо Лук"яненко все ж виграє справу, Грач каже:

— Да ничего не будем, потому что суд не имеет никаких оснований. В данном случае это просто правовой маразм.

Зараз ви читаєте новину «Лук"яненко вимагає від Компартії 2,7 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі