вівторок, 15 липня 2008 19:05

Луценко не любить Кернеса

Сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки, разом із київською міліцією підбивав підсумки її діяльності за шість місяців. Потім поспілкувався із пресою.

Брифінг Луценка розпочинається із запізненням майже на годину. Журналісти чекають на міністра, сидячи долі. У кімнаті для нарад душно. Усі обмахуються газетами.

Заходить Луценко, обличчя спітніле. Говорить, що загалом оцінює діяльність київської міліції як задовільну. Хоча є деякі зауваження.

— Це економічна злочинність. Службові злочини та хабарництво в центральних апаратах виконавчої влади, — пояснює міністр. Керівник ГУ МВС у Києві Віталій Ярема жодних емоцій на це не проявляє.

Луценко говорить про боротьбу із наркоторгівлею. Журналісти запитують за секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Його викликають на допит у зв"язку із наркотрафіком у Харкові.

Міністр розпочинає із жартів.

— Пан Кернес зробив кілька гучних заяв про те, як його не любить Луценко. У принципі він правий — я його не люблю. Мені достатньо дружини, історії, спорту. Тому на нього моя любов не поширюється, — усміхається. — Але, крім епатажних заяв та хамських відмов прийти на законний виклик слідчого, тепер маємо справу із його втечею до міста-героя Москви. Там він перебуває протягом тривалого часу.

Луценко зауважує: якщо Кернес не повернеться з Москви, МВС проситиме допомоги у правоохоронних органів Росії.

Міністр також прокоментував неприйняття народними депутатами змін до бюджету на поточний рік. Каже, що бажання займатися політичними ігрищами взяло гору над елементарним глуздом і відповідальністю за країну.

— Неголосування за бюджет  забрало з кишені кожного міліціонера по 200 гривень на місяць, — обурюється Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не любить Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі