четвер, 05 квітня 2007 18:21

Луценко хоче єдиного опозиційного блоку

Лідер громадського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко, 42 роки, виступає за створення єдиного виборчого списку для всіх демократичних сил.

Про це він повідомив під час учорашньої прес-конференції.

— Ідеально було б представити один список. Звичайно, є відмінності в позиції "Нашої України" і, наприклад, моєї. Тому я й не очолюю "Нашу Україну", бо не повністю співпадаю з їхньою партійною програмою, — пояснює. — Є відмінності мої з Юлією Володимирівною і в неї з "Нашою Україною". Очевидно, є відмінності й у "правиці". Але всі ці розбіжності не є такими великими, щоб не бачити спільну мету — демократичний європейський шлях України з ринковою економікою і розвинутим громадянським суспільством.

Луценко переконує, що треба виконувати указ президента щодо розпуску Верховної Ради.

— Ми, наприклад, вважаємо неконституційним закон про Кабмін, — пояснює. — Але ж він діє, допоки Конституційний суд не скаже свого слова. Чому ж вони не хочуть рахуватися з тим, що існує чинний указ чинного президента?

На запитання, чи можливе скасування президентом свого указу, відповідає:

— Це буде означати здачу в полон.

Додає, що останній місяць регулярно спілкується з Ющенком, і таких настроїв у президента немає.

— Звичайно, як політик, який перебуває поза парламентом, я хочу виборів, — визнає лідер "Народної самооборони". — Нічого поганого в цьому не бачу. Я впевнений, що маю підтримку людей. Країна потребує свіжих політичних ідей, які об"єднують. Мені осточортіла ера маразматичних динозаврів, які тягнуть країну в минуле. Я хочу запропонувати людям нову якість політики.

Насамкінець Луценко жартує: мовляв, якщо в парламенті буде більшість із демократичних сил, а Давид Жванія вирішить перекупити депутатів із "купки Ахметова", то Вікторові Ющенку доведеться розпустити і той парламент.

Зараз ви читаєте новину «Луценко хоче єдиного опозиційного блоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі