пʼятниця, 15 липня 2011 00:00

Луценка видалили із зали суду

Столичний Печерський райсуд заборонив відеозапис та фотозйомку під час процесу над екс-міністром Юрієм Луценком. Таке рішення ухвалив у четвер.

— Для забезпечення судочинства та уникнення тиску на свідків, — пояснює рішення суддів головуючий суддя Сергій Вовк під час засідання в четвер.

Луценко просить оприлюднити заяву. Суддя каже, що той це може зробити після оголошення обвинувального висновку. Його зачитує прокурор. Луценко не слухає і каже:

— Я розумію, що вранці вам подзвонили й нагадали про кримінальну справу, порушену проти вас у Харкові. Я маю право робити заяву в будь-який момент.

Суддя наказує вивести Луценка із зали за порушення порядку.

— Щиро вдячний. Нехай без мене прокуратура зачитує свій маразм, — вигукує 46-річний Юрій Луценко і під конвоєм виходить.

Прокурор далі зачитує обвинувачення. Журналістам дозволяють увімкнути лише диктофони.

У залі 10 журналістів. Ще близько півсотні стоять на вулиці. Їм пояснили, що у суді затісно. Хоча є близько 15 вільних місць.

— Ви ж його потім будете запитувати, чи згоден він з обвинуваченням. Що він вам має відповідати? — запитує захисник Луценка 57-річний Олексій Баганець.

Суддя не реагує. Дозволяє по черзі трьом прокурорам сидячи зачитувати обвинувальний висновок. Він на 320 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Луценка видалили із зали суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі