вівторок, 22 серпня 2006 17:53

Лозинський вважає Ющенка наївним

Президент Світового конгресу українців Аскольд Лозинський, 54 роки, переконаний, що Універсал національної єдності політики не виконуватимуть.

— Ющенко порядна людина, гарний українець, але наївний політик, — сказав учора на прес-конференції. — Якщо думає, що універсал працюватиме — це наївно. Він його підписав із Морозом, який зрадив коаліцію. З Януковичем, який 2004 року намагався вкрасти три мільйони голосів. І з Симоненком. Вони — ненадійні люди.

Те, що прем"єр-міністр Віктор Янукович так і не відвідав ІV Всесвітній форум українців, Лозинського не дивує.

— Нас влаштовує, що Янукович не показався на форумі. Він вчинив досить розважливо. Боюсь, що він би наткнувся на неприємні виступи. Ми окремої дороги до прем"єр-міністра не шукаємо, — заявив Лозинський.

Каже, що не збирається зустрічатися з Януковичем за будь-яких обставин.

Діаспору більше засмутило, що на форум не завітав голова Верховної Ради Олександр Мороз.

— Нам обіцяли, що він буде. Що прилетить до нас із Криму. Але так і не з"явився і причини не пояснив, — розчаровано говорив президент СКУ.

Зараз СКУ готується до відзначення 75-річчя голодомору в Україні. Звернулися до 30 країн із проханням визнати, що голодомор був геноцидом українського народу. За словами Лозинського, таку резолюцію вже прийняли парламенти багатьох країн. Серед них США, Канада, Естонія, Аргентина, Австрія, Угорщина та Литва.

Зараз ви читаєте новину «Лозинський вважає Ющенка наївним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі