вівторок, 07 серпня 2007 18:06

Литвин взяв у список сваху Симоненка

Учора в Українському домі Блок Литвина, до якого входять Народна партія та Трудова партія Михайла Сироти, затвердив список із 261 кандидата в народні депутати. Перед голосуванням депутат Верховної Ради четвертого скликання Борис Андресюк знімає свою кандидатуру. Подейкують, що він образився, бо йому обіцяли місце в першій тридцятці списку, а запропонували 44-те.

На початку з"їзду делегати палко обговорюють минулорічну поразку на виборах:

— Це "бютівці" розробили технологію, щоб не всі голоси нам зараховували. Бо ж наша сила набрала найбільше до місцевих рад, а ті ж люди голосували за нас і до парламенту!

До зали заходить лідер блоку екс-голова Верховної Ради 51-річний Володимир Литвин. Розповідає про передвиборну програму. Обіцяє підвищити рівень життя і знищити корупцію. Потім критикує владу.

— Нинішні партії не виконали зобов"язання перед людьми і не виконають, — каже він. — А ми ці вибори розглядаємо як момент істини, як унікальну можливість, щоб народ отримав чесних політиків.

Говорить, що його блок уже має кандидатів на посади спікера та прем"єр-міністра. Однак прізвищ не називає. Потім пропонує заслухати список кандидатів. Першим номером є сам Литвин, другим — колишній губернатор Одещини Сергій Гриневецький, третім — екс-міністр економіки Микола Деркач, четвертим — професор з Миколаївщини Олексій Гаркуша, п"ятим — голова Шевченківської райдержадміністрації міста Київ Віктор Пилипишин. Михайло Сирота — десятий. Двадцять першим номером оголошують Катерину Ващук — сваху лідера Компартії Петра Симоненка. Список затверджують одноголосно. Зал аплодує.

У Литвина запитують, чому в першій п"ятірці вже немає народної артистки Софії Ротару.

— Сьогодні в Ротару ювілей, — ухиляється від відповіді Литвин. — Я її привітав по телефону і вибачився, що не зможу приїхати до Лівадійського палацу в Криму.

На запитання, чи 9 серпня привітає з днем народження екс-президента Леоніда Кучму, декілька секунд мовчить. Потім каже:

— Привітаю. І зроблю це так, як робив завжди.

А от хто фінансує блок Литвина, його лідер говорити відмовляється:

— Я не хочу нікому служити. Бо коли береш чуже, то доводиться віддавати своє.

Зараз ви читаєте новину «Литвин взяв у список сваху Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі