вівторок, 25 січня 2011 14:53

Лідер "Фронту змін" є найбільш харизматичною особою

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Анатолій Матвієнко
Анатолій Матвієнко

П'ятий місяць тривають активні переговори "Фронту змін" Арсенія Яценюка, "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, "Собору" Анатолія Матвієнка та Європейської партії Миколи Катеринчука. Вони хочуть створити об'єднану опозиційну партію.

— Нам нічого не заважає об'єднатися, — каже 57-річний Анатолій Матвієнко. — Ми просто рухаємося без гаму і зайвої реклами. Коли вийдемо на узгоджені кроки, тоді заявимо про це. Зараз про них говорити ще некоректно.

Які є камені спотикання?

— Немає ніяких. Іде процес узгодження.

Скільки ще потрібно часу на перемовини?

— Не можу сказати, але воно має відбутися якомога швидше. Маємо входити у парламентські вибори з організованою структурою, а не щойно сформованою. Потрібно, щоб вона якийсь час попрацювала, а не була об'єднанням під вибори.

На основі чого буде об'єднання?

— Навколо харизматичного лідера не варто об'єднуватися. Щоб не носити йому зброю або підносити снаряди. "Партія одного лідера" себе скомпрометувала. Це видно по "Нашій Україні" і БЮТ. Потрібна ідеологічна партія. Не варто об'єднуватися заради спасіння, бо це суб'єктивні речі. Мене, наприклад, не треба рятувати, я і сам себе порятую.

Хто буде лідером об'єднаної партії?

— На першому етапі Арсеній Яценюк. Він сьогодні є найбільш харизматичною особою. Йому потрібна європейська модель політичної структури. Завтра може бути хтось інший.

Партія Петра Порошенка "Солідарність" теж бере участь у переговорах?

— Так. Наша дискусія відкрита. Я вважаю Порошенка людиною національного духу і ставлюся до нього з повагою. Люди, які щось зробили в цьому житті, мають ставати на шлях побудови держави.

Із Тимошенко домовляєтеся?

— Ні. Дай Боже Тимошенко створити свою ліву силу. Вона по ментальності і діях є саме такою.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Фронту змін" є найбільш харизматичною особою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі