вівторок, 16 травня 2017 07:20

Лещенко орендує квартиру за 30 тисяч на місяць

"Сергій Лещенко "забув" зазначити у декларації, у кого і за скільки орендує квартиру. Мовляв, "кохана людина" Анастасія Топольська не повідомила чоловіку цю "неважливу" інформацію", — пише сайт "Розголос".

12 травня видання опублікувало розслідування про житло народного депутата з "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка. Журналісти з'ясували, що він орендує квартиру за 30 тис. грн на місяць. Знімає житло, доки роблять ремонт у його новій квартирі, яку придбав у вересні торік. Вона розташована в елітному будинку в центрі столиці, має площу 192 кв. м. Коштувала 7,55 млн грн. Лещенко каже, що позичав гроші у своєї нареченої діджея 29-річної Анастасії Топольської та співзасновниці "Української правди" 50-річної Олени Притули.

"Якийсь дивний виходить сімейний бюджет. Улізли в борги, щоб купити фешенебельне житло. Начебто треба збирати гроші на оздоблення і меблювання нової квартири, а голова родини не знає, скільки коштів щомісяця витрачається на проживання. Декларація Лещенка скромно мовчить про це", — пишуть журналісти.

Трикімнатну квартиру депутат орендує за адресою: вул. Івана Франка, 3.

"Скандальна квартира Лещенка — від орендованої за 3 хвилини ходи. Ціни на оренду 3-кімнатної квартири тут починаються від 24 тисяч гривень на місяць. Якщо вірити Топольській, житло дісталось їй одразу вмебльоване. Тому можемо припустити, що мова йде про значно більшу суму. Двокімнатну квартиру з меблями в цьому ж будинку здають аж за 30 тисяч на місяць.

Прибуток від надання житла в оренду обкладається 18% податку. Це близько 5 тисяч гривень на місяць, або 60 тисяч на рік, враховуючи середню вартість нерухомості у будинку. Прикметно, що нардеп не показує у декларації власника квартири. Не виключено, що така секретність потрібна, аби орендодавець міг ухилитися від сплати податку".

Зараз ви читаєте новину «Лещенко орендує квартиру за 30 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі