вівторок, 28 березня 2017 00:35

Лещенко має спростувати інформацію про соратника Трампа

— Звинувачення Сергія Лещенка безпідставні. Він має все негайно спростувати, — говорить Джейсон Мелоні, прес-секретар Пола Манафорта. Той очолював виборчий штаб нинішнього президента США Дональда Трампа.

Народний депутат Сергій Лещенко звинуватив Пола Манафорта в отриманні грошей від Партії регіонів. Місяць тому стало відомо про шантаж американського політика цими даними. Перші листи надійшли Манафорту незадовго до викривальної статті в "Нью-Йорк таймс" про чорну бухгалтерію "регіоналів". Той, хто відправив повідомлення, назвався Сергієм. Погрожував передати інформацію в американське Федеральне бюро розслідувань. Відповідь чекав на електронну пошту, якою журналісти спілкувалися з Лещенком.

"Лещенко хотів продати Манафорту частину чорної бухгалтерії, де той фігурує, в обмін на нерозголошення. Коли не вдалося — документ виплив. Цей скандал коштував Манафорту посади (19 серпня 2016 року подав у відставку з посади голови виборчого штабу Трампа. — ГПУ), а Україна зіпсувала відносини зі США", — написала у "Фейсбуку" журналістка 33-річна Катерина Рошук.

— Лещенко під час презентації комірної книги "регіоналів" заявляв, що Пола Манафорта фінансували готівкою. Ці гроші нібито одержував Віталій Калюжний (колишній нардеп від Партії регіонів. — ГПУ). Але розслідування виявило, що Калюжний не отримував жодної готівки для Манафорта, — каже політолог Сергій Биков.

— Лещенко отримував гранти як один із керівників "Української правди" та з інших проектів. Це було в той період, коли в Адміністрації президента США керували демократи. По суті, вони фінансували його діяльність. А сьогодні Лещенко фактично вбиває клин у стосунки між президентами Трампом і Порошенком.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко має спростувати інформацію про соратника Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі