четвер, 08 липня 2010 02:44

Кузьмук утретє стане міністром оборони

В Адміністрації президента ходять чутки, що міністра оборони 57-річного Михайла Єжеля звільнять. Таке рішення може ухвалити Рада нацбезпеки й оборони у четвер. Його на посаді, можливо, замінить нардеп від Партії регіонів 56-річний Олександр Кузьмук. Він двічі очолював Міністерство оборони — з 1996-го до 2001 року, а також у 2004–2005 роках.

Його прес-секретар Сергій Нагорянський говорить, що шанси на призначення Кузьмука дуже високі.

— Прес-секретар не отримував таку задачу, — відказує Олександр Іванович. — Мені про це ніхто нічого не казав, і пропозиції такі поки що не робилися.

Єжель керує Міноборони з 11 березня 2010 року. Приводом для усунення з посади нібито може стати невдоволення президента Віктора Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2–4 липня. Під час відвідин севастопольського аеродрому "Бельбек" глава держави поцікавився, скільки літаків піднімаються у повітря. Повідомили, що з 20 винищувачів — лише один.

— Коли голосували за призначення Єжеля, робили ставку на розвиток Військово-морських сил, — пояснює директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 54 роки. — Але з цього нічого не виходить. Тому зараз потрібен сухопутний військовий генерал. Нинішній владі тут кращої кандидатури, ніж Кузьмук, не знайти.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук утретє стане міністром оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі