пʼятниця, 06 серпня 2010 08:24

Кучма зустрінеться з Пукачем

У правоохоронних органах говорять, що колишньому президенту Леонідові Кучмі влаштують очну ставку з екс-генералом Олексієм Пукачем, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

Екс-охоронець президента Микола Мельниченко таємно робив аудіозаписи в кабінеті Кучми. Із них випливає, що той просив розібратися з опозиційним журналістом.

Громадянським обов"язком Кучми є виступити в ролі свідка, вважає політолог Володимир Фесенко, 51 рік:

— Якщо він відмовиться від зустрічі, це тільки посилить підозри на його адресу. Самі по собі очні ставки з Литвином і Кучмою можуть бути, якщо на це буде отримано "добро" найвищого керівництва країни. Прямих доказів проти Литвина й Кучми немає. Людей, які могли б сказати, що накази давало тодішнє керівництво країни, немає серед живих — колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, генерала Едуарда Фере. Щоб зараз не казав Пукач, Литвин і Кучма з легкістю можуть спростувати, заявивши, що він наговорює.

Генпрокурор Олександр Медведько обіцяє, що справу вбивства Ґонґадзе до суду передадуть у серпні. Леонід Кучма ж має повернутися з відпустки після 20 серпня.

— Кучма не коментує цю справу взагалі, бо немає що коментувати. Він усе сказав, — каже керівник інформаційної служби благодійного фонду Кучми "Україна" Вадим Долганов, 53 роки.

У Пукача відбулася очна ставка зі спікером Володимиром Литвином. Він свою причетність до злочину заперечує. На плівках Мельниченка президент нібито обговорював діяльність журналіста з Литвином.

Зараз ви читаєте новину «Кучма зустрінеться з Пукачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі