вівторок, 03 липня 2007 18:18

Костенко, Тарасюк і Матвієнко обіцяють мегаблок за кілька днів

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Лідери ”Української правиці” Борис Тарасюк (попереду) та Анатолій Матвієнко приїхали на свою вчорашню прес-конференцію із Секретаріату президента. Там із президентом Віктором Ющенком вони обговорювали створення виборчого блоку ”Правицею”, ”Нашою Україною”
Лідери ”Української правиці” Борис Тарасюк (попереду) та Анатолій Матвієнко приїхали на свою вчорашню прес-конференцію із Секретаріату президента. Там із президентом Віктором Ющенком вони обговорювали створення виборчого блоку ”Правицею”, ”Нашою Україною”

Лідер Української народної партії Юрій Костенко, 56 років, вийшов із синього джипа "мітцубісі" і загорнув волосся зі скроні на залисину. Із другого боку машини з"явилися ще лідери "Української правиці": голова Народного руху Борис Тарасюк, 58 років, та лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко, 54 роки. Учора вони провели свою першу зустріч із журналістами після того, як "Наша Україна" та "Народна самооборона" підписали угоду про створення блоку без "Правиці".

Тарасюк сідає посередині й починає з вибачення за півгодинне запізнення. Каже, що вони були на зустрічі з президентом. Голос голови НРУ бадьорий.

— Ми продовжимо опрацювання механізму творення блоку, — обіцяє Тарасюк і додає про основну проблему переговорів. — Сьогодні об"єднання в одну партію неоднозначно сприймається в Народному русі України.

За його словами, трьом партіям "Правиці" потрібно провести з"їзди і на них визначитися щодо об"єднання з "Нашою Україною" та "Народною самообороною".

Наступним бере слово Костенко. Зазначає, що нині його партія працює з НРУ як одне ціле. Тарасюк скоса на нього поглядає.

Ми маємо творити не холдинг і не партію одного лідера

— Ми — ідейні партії, засновані ще наприкінці 1980-х років, — говорить Костенко.

Каже, що найбільша дискусія відбувається навколо питання ідеології об"єднаної партії, а також строків і механізму її створення.

Останнім отримує можливість висловитися Матвієнко. Він додає, що "Правиця" не проситься до блоку з "Нашою Україною" та "Народною самообороною" і не переслідує якихось корисливих цілей. Матвієнко запевняє, що вони йдуть у блок, бо того вимагає національний інтерес, а бажання стати народними депутатами тут ні до чого.

— Ми маємо творити не холдинг і не партію одного лідера, а ідейну партію, — говорить про об"єднання.

Лідерів "Правиці" запитують, чи впевнені вони, що їх таки візьмуть у блок, адже вони зі своїми вимогами постійно опиняються на обочині — і чи зможуть пройти до Верховної Ради самотужки. Тарасюк і Костенко досі відповідали на запитання першими, але тепер опускають голови і починають щось ретельно писати на аркушах. Відповідь дає Матвієнко.

— Нас не треба брати чи не брати. Ми захищаємо національний інтерес, — говорить він і додає: — А стосовно того, чи ми пройдемо, чи ні: я гарантую — пройдемо.

Зараз ви читаєте новину «Костенко, Тарасюк і Матвієнко обіцяють мегаблок за кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі