вівторок, 26 червня 2007 18:22

Комуністи не підуть на вибори в блоці з "Регіонами"

Комуністична партія у наступному парламенті може подвоїти кількість своїх депутатів. Дані нинішніх соцопитувань свідчать, що за комуністів готові проголосувати більш як 5% виборців.

І хоч зараз комуністи разом із соціалістами процес дострокових виборів гальмують, вони вже до них готуються. 39-річний нардеп від Компартії Олександр Голуб розповів "ГПУ" про те, як комуністи проводитимуть виборчу кампанію.

— Позиції нашої партії значно зміцнилися, ми можемо подвоїти або потроїти склад нашої фракції, — каже він. — Але йдеться про те, в якому форматі відбудуться дострокові вибори. Якщо вони будуть незаконними, то їх результати будуть оскаржені.

Чи зацікавлена Компартія у поході на вибори в блоці з Партією регіонів?

— Комуністична партія — це самодостатня політична сила. Більше того, всі політичні сили використовують нашу програму. Але потім, коли проходять в парламент, її не виконують. Компартія вимагатиме від коаліції того, щоб виконувалися всі зобов"язання.

Тобто на вибори разом із Партією регіонів не підете?

— У нас різний електорат. Ми зможемо його об"єднати, коли пройдемо до Верховної Ради і створимо коаліцію.

В першій п"ятірці з"являться нові люди

Якщо Партія регіонів відстоює інтереси великого капіталу, чи зможете разом відстоювати інтереси робітників та селян?

— Ми сподіваємося, що вага нашої фракції у наступній Верховній Раді буде більшою. Умовою створення коаліції з Партією регіонів будуть соціальні питання і ті, які є в програмі КПУ.

Коли відбудеться з"їзд Комуністичної партії?

— З"їзд повинен прийняти рішення 2–4 серпня.

Які основні питання обговорюватимуться?

— Найголовніше — це програма, з якою партія піде на вибори, а також створення передвиборного списку.


На минулих виборах у першу п"ятірку виборчого списку Компартії входили Петро Симоненко, Адам Мартинюк, Іван Герасимов, Катерина Самойлик та Омелян Парубок. Чи можуть когось із них замінити?

— Я не виключаю, що в першій п"ятірці з"являться нові люди. Але це — право з"їзду, і попередньо не обговорюється. До з"їзду повинні відбутися обласні партійні конференції, які висуватимуть свої пропозиції. Деякі вже відбулися, а деякі — ще ні.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не підуть на вибори в блоці з "Регіонами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі