вівторок, 04 жовтня 2011 00:15

Клюєв приведе до Ради всіх міністрів

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час Погоджувальної ради. 3 жовтня
Нардеп-”бютівець” Володимир Яворівський під час Погоджувальної ради. 3 жовтня

— Минулого пленарного тижня ми зазнали втрати — помер наш колега Володимир Полохало, — каже в понеділок на погоджувальній раді спікер парламенту Володимир Литвин, 55 років. — Потрібно прийняти проект постанови, щоб ЦВК мав можливість ухвалити рішення про входження наступного депутата.

У вівторок Рада розгляне 15 законопроектів про зміну виборчого законодавства, повідомляє спікер.

— Із опозицією немає діалогу щодо виборчого законодавства, — бере слово лідер фракції НУ-НС 50-річний Микола Мартиненко. — Президент заявив, що є гарантом дотримання висновків Венеціанської комісії. Але їх — не існує. То куди ми поспішаємо? Просимо зняти з порядку денного ці питання і дочекатися висновків комісії. Також пропонуємо запросити на годину запитання до уряду Тігіпка, який утік минулої п'ятниці.

— Він не тікав, а поїхав у відрядження на засіданні Міжнародного валютного фонду, — відказує Володимир Литвин. — На цей тиждень давайте домовимося, щоб відряджень не було. Бо Кабмін перестав рахуватися з Радою. Ми беремо на себе удари, приймаємо непопулярні рішення, а потім виявляється, що вони (урядові законопроекти. — "ГПУ") нікому не потрібні.

Перший віце-прем'єр 47-річний Андрій Клюєв запевняє, що в п'ятницю прийдуть до парламенту всі члени уряду, які не будуть у відрядженнях.

"Бютівка" Наталія Королевська говорить, що країна стоїть на межі дефолту. Мовляв, через прийняття Податкового кодексу інвестори вивели з країни понад $4 млрд.

— Это провокация! — підвищує голос Клюєв. — Никакого дефолта. У правительства есть антикризисные меры, потому что мы готовимся к худшему.

— Я не сказала, что у нас дефолт. Я сказала, на грани, — говорить 36-річна Наталія Королевська.

— Хочу звернути увагу, що Верховна Рада досі не висловила своєї позиції щодо ганебного процесу над Юлією Тимошенко, — включає мікрофон заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, 45 років. — Звертаємося до голови Верховної Ради зробити все, щоб не допустити жорстокого протистояння в суді під час винесення вироку.

— Я попрошу, щоб підготували відповідний лист, — киває Литвин.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв приведе до Ради всіх міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі