вівторок, 10 квітня 2007 18:01

Кисельов обіцяє опозиції сюрприз

Верховна Рада цього тижня до обіду працюватиме в сесійному режимі, а після нього — в комітетах. Так вирішили на вчорашній погоджувальній раді.

Вона починається із запізненням на 7 хвилин. Лідерів опозиції В"ячеслава Кириленка та Юлії Тимошенко немає. У залі присутній лише один представник від "Нашої України" — Володимир Стретович, 48 років.

Поруч сидять лідери парламентських фракцій коаліції — комуніст Петро Симоненко, 54 роки, "регіонал" Василь Кисельов, 58 років, та соціаліст Іван Бокий, 65 років. Дивляться в порядок денний.

Кисельов гортає документи. Що саме розглядатиме цього тижня Верховна Рада, "регіонал" ще не знає.

— Ситуація змушує нас реагувати оперативно. Ви бачите, до чого доходить, коли роздають патрони спецназу — це дуже серйозний сигнал для суспільства, — каже він.

Запевняє, що опозицію через кілька днів очікує несподіванка.

— Найближчим часом ви дізнаєтеся про те, що Верховна Рада легітимна. Це буде сюрприз, який я не знаю, як вони переживуть, — зауважує нардеп.

Бокий додає, що повноваження депутатів припиняються в останній день перед першим засіданням парламенту нового скликання. Радить читати Конституцію.

Кисельов каже, що імпічменту Вікторові Ющенку не буде.

— Там дуже довга процедура, — пояснює він. — Створення спеціальної комісії, спеціального прокурора... Спочатку 226 голосів, потім 300 голосів, потім 338 голосів. Це триватиме не менш як півроку, а по-друге, ми розуміємо, що 338 голосів у нас немає.

До зали заходить перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк.

Депутати починають розглядати порядок денний. Через десять хвилин виходить Симоненко.

— Конституционный суд на этой неделе даст ответ и розрешит этот вопрос, — зауважує він. — Указ президента неконституционный, и за это президент будет еще отвечать. В том числе и уголовную ответственность будет нести.

Симоненкові дзвонять на мобільний — грає гімн СРСР. "Славься, Отечество..." Лідер комуністів збиває, потім відходить вбік.

Погоджувальна рада триває майже годину. Із зали виходять депутати. Стретович підходить до ліфта. Його намагаються сфотографувати. Прикривається папкою. Усміхається та каже:

— Ну дуже нагло лізе в очі.

Говорить, що невідомо, ким чиниться тиск на Конституційний суд. Зазначає, що його голова Іван Домбровський подав у відставку після того, як з ним поговорив прем"єр Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Кисельов обіцяє опозиції сюрприз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі