четвер, 18 червня 2009 17:21

Із трапу літака прем"єрка сходила під світло автомобільних фар

Автор: фото: УНІАН
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зустрічає президента Віктора Ющенка в аеропорту Борисполя 14 березня 2008 року. Напередодні глава держави видав указ, яким зобов’язав її та голову Верховної Ради проводжати та зустрічати його із закордонних відряджень
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зустрічає президента Віктора Ющенка в аеропорту Борисполя 14 березня 2008 року. Напередодні глава держави видав указ, яким зобов’язав її та голову Верховної Ради проводжати та зустрічати його із закордонних відряджень

Із серпня президент Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зможуть користуватися надсучасним літаком компанії "Аеробус". У США завершують облаштування й оформлення інтер"єру. Коштуватиме він $66 млн.

Нині вище державне керівництво користується літаками вітчизняної авіакомпанії "Україна". Там скаржаться, що авіапарк давно потребує заміни. Мовляв, їхні літаки радянського виробництва відмовляються пускати в західноєвропейські аеропорти: вони перевищують допустимий рівень шуму.

— Новий літак без жодних надмірностей, обладнаний тільки найнеобхіднішим, — запевняє керівник Держуправління справами 42-річний Ігор Тарасюк.

Розповідає: в авіалайнері встановлять спецзв"язок, що дозволятиме в закритому режимі вести переговори в повітрі.

За словами Тарасюка, раніше планували купити два таких аеробуси. Та зрештою придбали один. Тепер першим особам держави доведеться ділитися.

У Ющенка і Тимошенко неодноразово траплялися непорозуміння з літаками. Торік у жовтні лайнер глави держави, яким він планував добратися до Львова, зламався. Президент одразу пересів на інший. А ним Тимошенко зібралася летіти на зустріч із російським прем"єром Володимиром Путіним. Урешті-решт главі Кабміну знайшли чартерний авіалайнер.

На борту вони випили дві пляшки коньяку

А вже за місяць Тимошенко і Ющенко летіли одним літаком із Євпаторії після аварії в житловому будинку. Пізніше прем"єрка розповідала, що на борту вони випили дві пляшки коньяку.

Минулого вівторка під час польоту Тимошенко до Люксембурга в тамтешньому аеропорту з нею стався прикрий випадок.

— Увечері перед відльотом Юлія Володимирівна мала виступати в ефірі телеканалу ICTV. А вранці наступного дня в неї була запланована важлива протокольна зустріч, — розповідає міністр уряду Петро Крупко, 51 рік. — Нас майже в останній момент попередили, що якраз у той час, коли літак прем"єрки мав приземлитися в Люксембурзі, там ремонтуватимуть смугу. Попросили перенести приліт. Але зробити це не було як.

Розповідає, що довелося просити про допомогу тамтешнього посла.

— Ми підняли на ноги ледь не всю Європу, — жартома говорить Крупко. — Вони такого не очікували, бо ніхто з політиків не літає по ночах. Але Юлія Володимирівна у нас неординарна особистість.

Додає, що під ранок літак прем"єрки все-таки сів на летовищі. Тоді виявилося, що в аеропорту проблеми з освітленням. Тимошенко довелося спускатися по трапу під світло фар машин.

Зараз ви читаєте новину «Із трапу літака прем"єрка сходила під світло автомобільних фар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі