вівторок, 25 червня 2019 05:30

"Із долями людей не можна жартувати"

Автор: Осман Карімов
  Лідер Радикальної партії Олег Ляшко спілкується з українськими жінками. Він вважає, що люди не можуть оплачувати рахунки, бо немає справедливих цін на газ
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко спілкується з українськими жінками. Він вважає, що люди не можуть оплачувати рахунки, бо немає справедливих цін на газ

— Віджартуватися від високих тарифів у Зеленського не вийде, — каже народний депутат Олег Ляшко. Вимагає від президента скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. Це дозволить знизити тарифи щонайменше вдвічі.

Тарифи — проблема номер один в Україні, адже кожна третя сім'я не може платити за комуналку. Про це не з чуток знає Олег Ляшко. Жодна його зустріч не обходиться без скарг людей на платіжки із захмарними сумами. Всі надії були на нову владу. Але заява представника президента в уряді Андрія Геруса опустила українців із небес на землю.

— Зеленський жартував про високі тарифи. Але обіцянок їх знизити він не давав. Звичайно, люди навіть у натяках хочуть бачити те, що хочуть бачити, — каже Герус.

Цією заявою обурився Олег Ляшко. Він розповів нещодавно почуту з перших вуст історію земляка з Мени на Чернігівщині, якому жарти з тарифами здалися невдалими — борг за комуналку йому платити нічим.

— Михайлові Григоровичу 73 роки. Трудовий стаж — 47,5 року, пенсія — 2,5 тисячі гривень. У його дружини Алли Іванівни 40 років трудового стажу і 2 тисячі пенсія. На двох мають майже 90 років трудового стажу і 4,5 тисячі гривень пенсії. У травні родина отримала рахунок за комуналку у 4718 гривень. Це субсидія за 2018–2019 роки, яку вимагають повернути з пенсіонерів. Минулого тижня представник президента в Кабміні сказав, що Зеленський жартував про тарифи. Михайлу Григоровичу, його дружині та мільйонам українців, які повинні платити за газ удвічі більше, ніж пенсія — зовсім не весело, — говорить Ляшко.

Політик неодноразово закликав урядовців пояснити, чому ціна на газ для українців знову зростає, хоча в усій Європі — падає. Але відповіді не отримав.

— У Європі ціна на газ знову знизилася, вона найнижча за останні три роки. А в Україні людям знову підняли вартість на 400 гривень. І в липні ще обіцяють підвищити. Поясніть, будь ласка, де ж та ринкова ціна, яку ви обіцяли українцям? — обурювався народний депутат під час години запитань до уряду.

Попри доручення Кабміну голова Нафтогазу Андрій Коболєв відмовився знизити ціну на газ. Але це може зробити президент, переконаний Олег Ляшко.

— Згідно з Конституцією, глава держави може скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ. У результаті щонайменше удвічі будуть знижені тарифи. Ось що повинен зробити президент, а не жартувати з долями людей, їхніми доходами і майбутнім. Президент повинен зробити все, щоб у народу були гроші, повний холодильник і можливість платити не тільки за комуналку, але і за все інше. Тому замість жартів треба переглянути бюджет, вичистити звідти корупційні схеми, збільшити зарплати і пенсії, скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ і знизити тарифи, щоб вони були справедливі. А потім, коли народ буде нагодований, одягнений, доглянутий і діти матимуть перспективу — можна буде й пожартувати, — каже Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «"Із долями людей не можна жартувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі