вівторок, 21 грудня 2010 00:00

Інструменти для власного переслідування "регіонали" вже підготували

Міністр фінансів Федір Ярошенко заявив у п'ятницю у Верховній Раді, що на казначейському рахунку уряду зафіксували нестачу коштів, які Юлія Тимошенко отримала за Кіотським протоколом. Генпрокуратура за день до цього порушила справу щодо екс-прем'єрки — за нецільове використання коштів, отриманих урядом від продажу квот парникових газів. Ситуацію коментує політолог Михайло Погребинський, 64 роки:

— Я думаю, мета "Регіонів" — очевидна. Вони хочуть дискредитувати Тимошенко. І щойно оприлюднена справа — лише перша ластівка. Очевидно, будуть численні звинувачення на адресу уряду з приводу звіту аудиторської комісії — там буде багато чого. Це для того, щоб показати: ось хто нам протистоїть і говорить про демократію — нікудишні управлінці й корупціонери. Це основна мета.

Що ж до долі Тимошенко, то влада має розуміти: переконати половину суспільства в тому, що вона — крадійка, не вдасться. В нашій державі, якщо при владі східняки, то автоматично Захід і Центр будуть критично ставитись до її дій та розуміти їх як політичні переслідування. А це не в інтересах сьогоднішньої влади. Бо Тимошенко зараз нічого не робить, щоб повернутись у велику політику. Навіщо ж їй підіймати рейтинг? Навіщо збільшувати її вагу? Політично це недоцільно.

Єдиний плюс: вони демонструють, що влада має знати — кожного можуть притягнути до відповідальності. Це непоганий принцип. Важливо, щоб самі "регіонали" розуміли, що при владі не назавжди. І всі інструменти для власного переслідування вони вже підготували — зокрема, повернули всю владу в одне приміщення, в Адміністрацію президента. І, якщо там з'явиться інша людина, вона зможе скористатися підготовленими інструментами. Але вже проти нинішньої влади.

Мені цікаво: вони думають про це чи ні?

Зараз ви читаєте новину «Інструменти для власного переслідування "регіонали" вже підготували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі