четвер, 22 травня 2008 18:20

Іменинник Яценюк пригрозив уряду

Сьогодні голові Верховної Ради Арсенієві Яценюку виповнилося 34 роки.

— Була пропозиція оголосити сьогодні неробочий день, але давайте налаштовуватися на плідну працю, — жартує він на початку засідання парламенту.

Перед тим Яценюку аплодували, а народний депутат від "Нашої України-Народної самооборони" Ірина Геращенко подарувала букет червоних троянд.

У залі реєструються 445 парламентарів. "Регіонали" просять позбавити повноважень депутатів-сумісників.

— Якщо зараз почнемо з припинення повноважень народних депутатів, то не розглянемо нічого взагалі, — заперечує спікер.

Пропонує розглянути урядовий законопроект щодо регулювання бюджетних відносин. До трибуни виходить міністр фінансів Віктор Пинзеник. Його запитують, коли Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради зміни до держбюджету на 2008 рік — уряд мав це зробити в березні. Яценюк каже Пинзенику:

— Я звертаю вкотре вашу увагу на необхідність внесення до Верховної Ради проекту Закону про державний бюджет. Ми вам ідемо назустріч вже четвертий місяць. Якщо цього не буде, то й не буде іншого виходу, як не розглядати інші законопроекти Кабінету Міністрів.

Кулуарами йде "регіонал" Андрій Клюєв, 43 роки. Вітається з "бютівцем" Михайлом Поживановим, 48 років.

— Если вы не внесете кандидатуру вице-спикера... — починає нардеп від БЮТу

— Первого вице-спикера, — уточнює Клюєв і йде далі.

— Да, первого вице-спикера. Наши договоренности.... — продовжує Поживанов, однак Клюєв уже відійшов. "Бютівець" додає своїм співбесідникам: — Они играются.

Нардеп-"регіонал" 45-річний Борис Колесников говорить, що його політична сила не братиме участі у звільненні та призначенні голови Фонду держмайна:

— Це виняткове право коаліції. Ось хай вони і знімають кого хочуть, і призначають кого хочуть. Опозиція в цьому брати участі не буде.

Під час перерви БЮТ та НУ-НС ідуть на раду коаліції. Обговорюють зміну голови ФДМУ. Остаточного рішення не приймають. "Нашоукраїнці" просять "бютівців" відкликати свій проект постанови щодо формування конституційної комісії.

Зараз ви читаєте новину «Іменинник Яценюк пригрозив уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі