понеділок, 29 вересня 2008 15:27

Хмара звинуватив Лук"яненка в користолюбстві

Колишній політв"язень 70-річний Степан Хмара звинуватив іншого Левка Лук"яненка, 80 років, у "політичному пігмействі та користолюбстві". Свого листа закінчив словами: "З огидою, Степан Хмара".

"Ваш випад проти президента невипадково збігся з атакою на нього з боку Тимошенко за розробленим у Кремлі сценарієм. Прикриваючись вашим авторитетом, їй легше дурити патріотично налаштований електорат", — пише Хмара.

Звинувачує Лук"яненка, що той "виклянчив" у лідерки БЮТ депутатський мандат для доньки дружини, а ще отримав від Тимошенко подарунок на день народження — джип "лексус".

Ще один критичний лист на адресу Лук"яненка написав колишній дисидент Євген Сверстюк, 79 років.

"Коли в цьому парламенті раптово збіглися інтереси БЮТ і "Регіонів" із комуністами, то їх об"єднав лукавий у сліпому нападі на посаду президента. І жоден патріот не вискочив з тієї верховної зради, схопившись руками за голову, — пише Сверстюк. — Не горів від сорому і Лук"яненко. У тому стаді він знайшов місце і момент, щоб завдати свій удар Ющенкові".

Таку реакцію Хмари та Сверстюка спричинили звинувачення Лук"яненка на адресу Віктора Ющенка. Він склав повноваження голови комісії з помилування при президентові.

"Замість посадити бандитів до в"язниці, ви їх поставили поруч із собою, — звернувся Лук"яненко в листі до глави держави. — Ваше прагнення продовжити собі президентські повноваження не чесним служінням Україні, а різними організаційними способами та публічне звинувачення голови уряду в злочині — неприпустиме".

"ГПУ" зателефонувала Лук"яненкові, аби дізнатися його реакцію на листи колишніх дисидентів.

— Моя позиція — захист України, а не прем"єра. Маю багато чого закинути й Тимошенко. Але не хотів писати одразу обом, — каже він.

Обіцяє написати прем"єрці, якщо БЮТ і Партія регіонів утворять коаліцію.

Зараз ви читаєте новину «Хмара звинуватив Лук"яненка в користолюбстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі