вівторок, 15 листопада 2016 00:30

Хатія Деканоідзе подала у відставку

— Я не выносила сор из избы, но считаю своим долгом обратиться к политикам и чиновникам на всех уровнях с требованием отказаться от вмешательства в работу Национальной полиции. Я сделала все, что в моих силах. Моя функция выполнена, в связи с чем заявляю о своей отставке, — каже голова Національної поліції 39-річна Хатія ­ДЕКАНОІДЗЕ 14 листопада на брифінгу.

— Поліція повинна бути чесною, порядною, відкритою, з людським обличчям, — говорить вона. — Ні один начальник обласного управління, ні керівник управління, ні поліцейський не може сказати, що я віддавала злочинні накази чи прикривала злочини.

Хатія Деканоідзе очолила Нацполіцію 4 листопада 2015 року. Доти була радником міністра внутрішніх справ. За цей час провели переатестацію правоохоронців, завершили створення патрульної поліції у 32 містах, відкрили понад тисячу корупційних справ в органах поліції, заснували управління із захисту прав людини.

У Грузії Деканоідзе працювала ректором Академії поліції Міністерства внутрішніх справ, директором Національного центру експертизи, міністром освіти й науки.

"Це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції. І я радий, що поруч із нами був ефективний менеджер і однодумець", — написав у "Фейсбуку" міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен АВАКОВ.

Виконуватиме обов'язки керівника Нац­поліції полковник 37-річний Вадим Троян.

Зараз ви читаєте новину «Хатія Деканоідзе подала у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі