пʼятниця, 10 вересня 2010 09:10

Губернатору подарували іржаву трубу

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Черкащани Пилип Шепельський (з портфелем) та Петро Кривдик вдягли на шию ярмо біля облради. Протестували 8 вересня проти підняття цін на газ
Черкащани Пилип Шепельський (з портфелем) та Петро Кривдик вдягли на шию ярмо біля облради. Протестували 8 вересня проти підняття цін на газ

Кількадесят мітингувальників збираються у середу на центральній площі Черкас. Ставлять два намети: один із символікою Української народної партії, другий — "Свободи". На дошку клеять плакат із тезами Конституції. Чорним маркером дописують "Нова влада — чоботом по Конституції" й домальовують підошви.

Кілька десятків кореспондентів фотографують ярмо, що лежить біля ніг керівника обласного осередку УНП 47-річного Леоніда Даценка. Той дістав його в кума. Прикріпив написи "ярмо нових цін на шиї українського народу".

— Видно, що у Льоні комсомольське минуле, — сміється член УНП 58-річний Василь Чорновіл. — Не може без затії. Ярмо приволік.

Голова обласного осередку "Свободи" 60-річна Тетяна Чорномаз бере мікрофон:

— До влади прийшли колишні члени КПРС та донецькі. Хочуть помститися черкащанам за їх постійну підтримку національно-патріотичних сил. Натякають, що місцеві — це люди другого сорту.

Даценко надуває кульку й голосно випускає з неї повітря:

До влади прийшли колишні члени КПРС

— Ось що з обіцянок нинішньої влади. Дешевого газу нема, — каже. — Обіцяли зростання економіки, а маємо тупе підняття цін.

На мітинг сходяться пенсіонери. Один погоджується впрягтися й позувати фотографам. Довго шукають йому напарника. За кілька хвилин знаходять.

На завершення несуть в облдержадміністрацію шматок іржавої труби в подарунок губернатору Сергієві Тулубу. Вона перемотана голубою подарунковою стрічкою. Символізує провал соціальної політики влади, яка базувалася на обіцянках дешевого газу.

Забрати трубу на перший поверх спускається помічник губернатора. Кажуть, Тулуб розцінює подарунок, як загрозу життю й викликає працівника СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Губернатору подарували іржаву трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі