середа, 07 травня 2008 16:32

Губернатори не приїхали до прем"єра

У вівторок прем"єр-міністр Юлія Тимошенко запросила керівників регіональних відділень Фонду державного майна на зустріч у Києві. Однак вона не відбулася. Призначений Кабміном виконувачем обов"язків голови ФДМ 34-річний Андрій Портнов говорить, що причиною цього став тиск із боку глави Секретаріату президента.

— Віктор Балога розіслав всім головам обласних адміністрацій лист-вимогу, аби вони довели до керівників регіональних відділень Фонду держмайна, що на нараду до прем"єра їхати не потрібно, — запевняє Портнов.

Після цього Тимошенко викликала голів областей та керівників облгазів. Однак губернатори відправили до прем"єрки своїх заступників. Під час наради Тимошенко вимагає погасити всі борги — за газ. Обіцяє навіть перепродати компанії — постачальників газу, якщо вони не розрахуються за спожите блакитне паливо з держпідприємством "Газ Україна".

— Якщо протягом місяця не будуть закриті борги, за які несе відповідальність облгаз, я прошу починати процедуру банкрутства, — попереджає прем"єрка.

Після наради на інтернет-сайті глави держави з"явилася заява заступника керівника Секретаріату президента Романа Безсмертного, 42 роки. У ній він наголошує: заходи за участю голів місцевих адміністрацій уряд повинен погоджувати із президентом.

— Це має запобігти перетворенню голів областей на вільних мандрівників і невмотивованому витрачанню державних грошей. Інакше залишається ризик того, що керівника області ніколи не застанеш на робочому місці, — підсумовує Роман Безсмертний.

Зараз ви читаєте новину «Губернатори не приїхали до прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі